VI. Eötvös Természettudományos Tábor

2017.05.17.
VI. Eötvös Természettudományos Tábor
Az Eötvös József Collegium kollégistái az ELTE TTK és IK támogatásával hatodik alkalommal rendezik meg nyári táborukat  2017. július 24. és 30. között középiskolás diákoknak. A tábor célja az ELTE képzési kínálatában megtalálható természettudományi és informatikai szakok népszerűsítése az érettségi előtt álló középiskolások körében. 

Délelőttönként egy plenáris, majd egy (a választott szekciónak megfelelő) kiscsoportos előadást hallgatnak meg a diákok, délutánonként szekciónkénti bontásban gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt, esténként pedig ismerkedős-játékos programok közül választhatnak. 

A jelentkezéshez a pályázó diákoknak esszét kell írniuk a tábor szervezői által megadott témák valamelyikéből. A felkészüléshez bármilyen szakirodalmat használhatnak, szaktanáraikkal is konzultálhatnak, esszéjüknek azonban mindenképpen önálló munkának kell lennie, melyből felmérhető, mennyire értették meg a témakör lényegét, a feltett kérdéseket és a válaszok jelentőségét. A beérkezett írásokat az Eötvös Collegium természettudományos műhelyei bírálják el.

A jelentkezés és az esszék feltöltésének határideje: 2017. június 18.

Jelentkezés

VI. Eötvös Természettudományos Tábor