XXI. Bolyai Konferencia – felhívás

2016.02.08.
XXI. Bolyai Konferencia – felhívás
A Bolyai Kollégium, az ELTE természettudományos és informatikai szakkollégiuma már huszonegyedik alkalommal rendezi meg a Bolyai Konferenciát 2016. március 19–20. között. A résztvevők jelentkezését február 26-ig várják érdekes és közérthető témákkal: tavaly több mint száz jelentkezőből választották ki a harminc előadót és az ötvennégy posztert. Az előadások időtartama 15 perc + 5 perc diszkusszió.

A konferencia célja, hogy lehetőséget teremtsen a hallgatók számára, hogy eltérő kutatási területeiket bemutassák, véleményüket ütköztessék az esemény alkalmával. A rendezvény kitűnő alkalom lehet a leendő természettudományos, bölcsész, jogász, közgazdász, orvos stb. értelmiség közeledésére; és az előadói képességek kipróbálására is. A tavalyi esemény programja itt található.

2012 óta a konferencián nemzetközi hírű kutatók is részt vesznek: 2013-ban előadást tartott Szemerédi Endre Abel-díjas matematikus és Barabási Albert László fizikus, a 2014-es konferencia meghívott előadói Bojár Gábor, a Graphisoft és az Aquincum Institute of Technology (AIT) alapítója és Vámos Miklós író, dramaturg, 2015-ben pedig Frei Zsolt asztrofizikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára, valamint Nádasdy Ádám, költő, esszéista, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Angol Nyelvészeti Tanszékének egyetemi tanára voltak.

Meghívó
Jelentkezés

ELTE Bolyai Kollégium