Zéró emissziós ELTE-busszal is érkeznek diákok az Educatio Kiállításra

2016.01.20.
Zéró emissziós ELTE-busszal is érkeznek diákok az Educatio Kiállításra
2016. január 21-én reggel Palkovics László, Mezey Barna, Scheuer Gyula, Jegyes-Tóth Kriszta és Mészáros Csaba is az evopro által fejlesztett Modulo buszon utazik az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás megnyitójára.

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amely az elmúlt évben is a legtöbb felvételizőt vonzotta és a legtöbb új hallgatót vette fel Magyarországon, 2016-ban is várja a képzései iránt érdeklődőket az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az idei év újdonsága, hogy az Egyetem az evopro mérnökirodával együttműködve környezetbarát, elektromos hajtású buszjáratot indít a kiállítás január 21-i megnyitójára. A buszra a középiskolások a Facebookon jelentkezhettek. A különleges ELTE-járattal érkezik a SYMA csarnokba Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár; Mezey Barna, az ELTE rektora; Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Jegyes-Tóth Kriszta, az ELTE kommunikációs igazgatója és Mészáros Csaba, az evopro csoport elnök-tulajdonosa.

A busz érkezését követően, 9:40-kor Palkovics László, valamint az ELTE vezetői válaszolnak az újságírók kérdéseire a Konferencia bejárat előtt (az Ifjúság útjáról nyíló bejárat).

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tavaly ismét a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény lett a felvételi eljárásban: minden ötödik felvételiző az ELTE-re adta be jelentkezését, és az országban a legtöbb, kb. 8000 új hallgató kezdhette meg itt tanulmányait múlt szeptemberben. „Az ELTE a legnagyobb hagyományokkal rendelkező és máig legnépszerűbb egyetem Magyarországon, de nem a múltban élünk, lépést tartunk a folyamatos fejlődéssel, a leginnovatívabb megoldásokkal, mindig keressük a megújulás lehetőségét” – fejtette ki Mezey Barna, az ELTE rektora. „A zéró emissziós busz pedig egyszerre innovatív és társadalmilag felelősségtudatos megoldást kínál, vagyis megtestesíti az általunk vallott értékeket.”

Az evopro systems engineering Kft. 2001-ben alapított budapesti székhelyű nemzetközi mérnökiroda, amely több mint 30 országban, 5 különböző kontinensen végez projekteket, és szorosan együttműködik a felsőfokú oktatási intézményekkel a mérnökképzés támogatása érdekében. A cégcsoport 2012-ben kezdte meg a MODULO kompozit szerkezetű, moduláris felépítésű buszcsalád fejlesztését, 2014-ben mutatták be az első két prototípust: áprilisban a tisztán elektromos hajtású, szeptemberben pedig a hibrid hajtású változatot. A hazai cégekben rejlő innovációs potenciált is jelző fejlesztéseknek köszönhetően a közlekedés környezetbarát módon, alacsonyabb fogyasztással és zajtalanabbul valósulhat meg, amelynek előnyeiről az elektromos busznak köszönhetően az utazók szélesebb rétege is megbizonyosodhat. Az evopro csoportot 2014 szeptemberében Budapest Márka Díjjal tüntették ki innovációs projektjeiért, valamint környezetbarát városi közlekedési rendszerek fejlesztéséért. Ugyancsak 2014-ben egy másik innovációs termékük, a vasúti diagnosztikai rendszer elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, ugyanezt 2015-ben a kompozit buszcsalád is megszerezte.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon közel 50 felsőoktatási intézmény jelenlegi hallgatói és oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről és a tanulmányok után várható jövőről is az érdeklődő diákoknak, szülőknek és oktatóknak. Az idei, tizenhatodszor megrendezett kiállításon január 21–23. között az Eötvös Loránd Tudományegyetem az F49-es standon várja az érdeklődőket a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban, január 22-én 14 órától pedig Jegyes-Tóth Kriszta, az ELTE kommunikációs igazgatója tart előadást az Egyetem által kínált egyedülálló lehetőségekről.