Tananyagfejlesztési pályázat

Tananyagfejlesztési pályázat

Tananyagfejlesztési pályázat

Az Egyetem vezetése korábban egyeztetett kiválósági célokkal összhangban, és azok végrehajtása érdekében, a karok stratégiai célkitűzéseinek támogatására, pilot jelleggel digitális tartalomfejlesztési projektet indított Dr. Zentai László rektorhelyettes úr irányításával.

A projekt célja a karok stratégiai célkitűzéseinek támogatása, digitális tartalomfejlesztés megvalósítása, azaz online kurzusok létrehozása úgy, hogy túllépve a szakok KKK-iban megfogalmazott kritériumokon, jellemző legyen a hallgatók tanulmányainak módszertanilag is megfelelő digitális tananyagokkal való támogatása.

A projekt egyik újdonsága, hogy a fejlesztő munkát több módon is támogatja az Oktatási Igazgatóság Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztálya. A talán már ismert, de a fejlesztéshez kapcsolódó speciális tematikájú képzésen túl, tutorális (módszertani) és technikai (képi és hanganyagok, pl. videók, animációk, infografikák stb. elkészítése) támogatást kapnak a szerzők a kiválasztott kurzus digitalizálásához.

A pilot tartalomfejlesztésben 50 kurzus (39 magyar és 11 angol nyelvű) teljes digitalizációja valósul meg három részprojektre bontva: 2020. december – 2021. május, majd 2021. május–szeptember, illetve 2021. szeptember–november.

A tananyagok kidolgozásában a szerzők munkáját a tutor és a multimédiás szakemberen túl az Oktatási Igazgatóság Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztálya az e-learning rendszerekről szóló segédanyagokkal és hasznos cikkekkel, valamint a Nyílt kurzusok tervezése című MOOC kurzussal támogatja.