Teach with Erasmus+

Teach with Erasmus+

Teach with Erasmus+

A Teach with Erasmus+ projekt (TWE+) fő célja egy online “piactér” létrehozása a felsőoktatásban dolgozó oktatók számára, valamint az oktatói mobilitás minőségének fejlesztése Európában. Ez egy fontos és egyedülálló fejlesztés az európai felsőoktatásban, amely arra irányul, hogy feltárja az oktatói mobilitással kapcsolatos problémákat, és megoldást kínáljon ezekre.

A projekt keretein belül a partnerek egy online platform (Erasmus+ Teaching Mobility Platform - ETMP) fejlesztésén dolgoznak, amely lehetővé teszi az európai felsőoktatásban dolgozó oktatók online térben való találkozását és szakterületükhöz kapcsolódó mobilitások létrehozását.

Ez az online platform a már több éve sikeresen működő staffmobility.eu mintájára jön létre, azzal párhuzamosan működve.

A TWE+ másik célkitűzése az oktatói mobilitások minőségének fejlesztése, amelynek során a partnerek létrehoznak egy innovatív pedagógiai eszközöket tartalmazó interaktív katalógust, amely elérhető lesz az online platformon keresztül, hogy a nemzetközi színtérre lépő oktatók módszertanilag felkészülve kezdhessék meg mobilitásukat.

Az oktatói mobilitásokat összefogó online platform és az innovatív pedagógiai eszközök katalógusa várhatóan több, magasabb minőségű és elérhetőbb oktatói mobilitást eredményez majd, és létrejöhet egy európai szinten közösen elfogadott keretrendszer erre a típusú mobilitásra.

A projekt célcsoportja a felsőoktatásban dolgozó oktatók, illetve ezen belül a junior oktatók csoportja, akik számára a legtöbb előnyt nyújthatják ezek a fejlesztések.

A diákok és a nemzetközi irodákban dolgozó munkatársak közvetve részesülhetnek az elért eredményekből.

A projekt honlapja elérhető ezen a linken: teachwitherasmus.eu

Partnerek

Eötvös Loránd Tudományegyetem

University of Alcalá

UNICA - Network of Universities from the Capitals of Europe

Institut polytechnique UniLaSalle

EUF - European University Foundation