Erasmus GAP

Erasmus GAP

Erasmus GAP EN

Az Erasmus GAP (Exploring the gap between mobility students and the overall HE student population) című, Erasmus+ KA2-es partnerségi együttműködési projekt célja, hogy feltárja, valamint nemzetközi nézőpontból vizsgálja meg azokat a támogató, illetve gátló tényezőket, amelyek révén bizonyos hallgatók számára reálisan elérhetőek a mobilitási lehetőségek, más hallgatók számára azonban nem.

A 2023. október elején indult projekt konzorciumi tagjai a következő két és fél év során olyan módszertani, stratégiai javaslatokat, illetve ezekre építő szakpolitikai ajánlásokat fogalmaznak meg, amelyek segítségével csökkenthetőek a különbségek a fent említett hallgatók mobilitási lehetőségeit illetően, növelve a mobilitásban résztvevő hallgatók létszámát. Ennek révén a projekt elősegítheti az Erasmus+ program még inkluzívabbá, befogadóbbá válását is.

Az ELTE elsősorban a projekt megalapozását segítő háttértanulmány elkészítésével, erre építve pedig egy inkluzív mobilitási stratégiák és gyakorlatok feltárását elősegítő módszertani eszköztár kialakításával foglalkozik. Ennek részeként a szakértők megvizsgálják a mobilitásban való részvételre ható (társadalmi, szociális illetve egyéb) tényezőket, valamint a regionális, országos szabályozásokat, intézményi eljárásokat is.

A projekt szakmai megvalósításában a Pedagógiai és Pszichológiai Kar Felnőttképzési-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet kollégái vállalnak szerepet: Dr. Erdei Luca Alexa, Dr. Kasza Georgina, Szulovszky Mária és Laczik Dóra. A projekt szakmai felügyeletét az intézet vezetője, Dr. habil. Dorner Helga látja el.
 

Partnerek

University of Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines (Franciaország) – a projekt koordinátora

Eötvös Loránd Tudományegyetem (Magyarország)

European University Foundation (Luxemburg)

Humboldt-Universität zu Berlin (Németország)

University of Porto (Portugália)

Ivan Franko National University of Lviv (Ukrajna)
 

További információk

Az Erasmus GAP projekt hivatalos angol nyelvű honlapja