TDK felkészítő képzések

Kutatást segítő és TDK felkészítő képzések

Kutatást segítő és TDK felkészítő képzések

Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa az NTP-HHTDK-22 projekt keretében egy ingyenes komplex képzéssorozattal szeretné segíteni az Önök eredményes kutatási munkáját és OTDK-ra való felkészülését a 2022/23-as tanév tavaszi szemeszterében. A képzések egyszeri alkalommal kerülnek megszervezésre a humán és reál területen kutató hallgatóknak, online vagy jelenléti formában.

Az egyes alkalmak a témákon belül egymástól függetlenek, nem épülnek egymásra.

A létszám korlátozott, így javasoljuk, hogy minél előbb regisztráljanak!

A képzésekre történt jelentkezések után automatikus e-mail érkezik a sikeres regisztrációról.

IRODALOMKUTATÁSI MÓDSZEREK

A képzésen az információgyűjtés stratégiájáról, az információforrásokról és értékelésükről tanulhatnak, valamint az információk rendszerezésének és a hivatkozásnak a technikájáról, a magyar szerzői jogról. 5 modulból álló online kurzus gyakorló feladatokkal. 

A kurzus 2023. április 03. és május 05. között elérhető, rugalmas időbeosztásban elvégezhető. 

Oktató, facilitátor: Egri Krisztina – Lezárult

TDK DOLGOZAT ÉS SZAKDOLGOZATOK ÍRÁSA

Az egyetemi évek alatt írt legfontosabb dolgozatok: a TDK dolgozat, valamint az Alapképzés és Mesterképzés szakdolgozatainak tartalmi és formai követelményei, hasznos tippek hangzanak el ezen az elméleti képzésen. 

2023. május 04. csütörtök 9:00-13:00 – Lezárult

Jelenléti, Helyszín: 1117 Pázmány Péter Sétány 1/A, ELTE TTK Lágymányosi Campus Északi tömb, Kémia épület, Kajtár terem 0.60 – Oktató: Dr. Dóczi Brigitta (BTK)  

PREZENTÁCIÓKÉSZÍTÉS ÉS ELŐADÓI TECHNIKÁK

A képzés célja felkészíteni a résztvevőket a kutatási eredmények szóbeli prezentálására, bővíteni az előadói eszköztárukat, fejleszteni a tudatos kommunikációt, a hatásos előadói magatartást. Elméleti képzés, igény esetén mintaprezentáció bemutatásával kiegészítve. 

2023. március 23. csütörtök 9:00-13:00 – Betelt!

Jelenléti, Helyszín: ELTE Karrierközpont képzőterme. 1053 Budapest, Henszlmann Imre utca 1. – Oktató: Dr. Dóczi Brigitta (BTK)

ÉRVELÉSTECHNIKA TRÉNING

A tréning a prezentációk során alkalmazható meggyőző érvelés tanítására helyezi a hangsúlyt. Ennek elsajátítása magabiztosabbá teheti a résztvevőket a kutatásuk előadása során. Megismerkedhetnek a legfontosabb érvelési ismeretekkel, az érvelés eszközeivel és alkalmazásukkal.

2023. március 16. csütörtök 16:00-20:00 – Betelt!

ONLINE, Helyszín: Teams – Oktató: Dr. Tanács János (GTK)