Hírek, felhívások (archívum)

ELTE Sikerek: Persányi Miklós

ELTE Sikerek: Persányi Miklós
10/04

2017. október 04. 18:30 - 20:00

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., I. em.)

10/04

2017. október 04. 18:30 - 20:00

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., I. em.)


Az ELTE falai közül kikerült híres alumnusok beszélnek munkájukról, sikereikről és ELTE-s kötődéseikről az Alumni Központ által szervezett „ELTE Sikerek” előadássorozaton. A sorozat következő előadója Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója lesz.

Persányi Miklós 1975-ben szerezte középiskolai biológiatanári és népművelési előadói oklevelét az ELTE-n, majd környezetmérnöki és természeti erőforrás menedzser kurzusokat végzett a GATE-n és a Cornell University-n, később a környezetvédő társadalmi aktivitás kutatásáért kapta meg a politikai tudományok kandidátusa tudományos fokozatot. Első munkahelye az óbudai Árpád Gimnázium volt, ezt követően az Európa Bank környezetvédelmi főszakértőjeként dolgozott Londonban, mielőtt 1994-től a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója lett. 2003 és 2007 között környezetvédelmi és vízügyi miniszter volt, ezt követően visszatért az Állatkertbe, ahol ma is főigazgatóként dolgozik. 2016 augusztusától a Városliget parkfejlesztési kérdéseiért felelős miniszteri biztos.

„Non datur ad Musas currere lata via” („Keskeny az út a'melly múzsa-seregbe viszen”)

Sextus Propertius: Elégiák IV. 1. (Irmesi H. I. fordítása)

Az „ELTE Sikerek” előadássorozat keretében hallhatunk az előadók munkásságáról, legfrissebb törekvéseiről, eredményeiről, esetenként megtudhatjuk azt is, ki hogyan emlékszik vissza az egyetemen töltött évekre, oktatókra. Milyen szerepet játszott az életében, a karrierje későbbi alakulásában az ELTE? Milyen útmutatást javasolna azoknak, akik most építik a saját vagy gyermekük karrierjét? Melyek korunk figyelemreméltó kezdeményezései, irányai, hol vannak a jelen ígéretes tehetségei? Az előadások végén lehetőség nyílik kérdések feltevésére is. 

A sorozat védnökei: Borhy László rektor; Scheuer Gyula kancellár; Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Hudecz Ferenc fővédnök, korábbi rektor.

A rendezvény ingyenes, de a részvételhez regisztráció szükséges.

Sorozatismertető
Beszámoló a korábbi előadásokról: Lovász László és Tölgyessy Péter.

Forrás: ELTE Alumni