Indul az „ELTE Sikerek” előadássorozat

2017.05.03.
Indul az „ELTE Sikerek” előadássorozat
Hírneves alumnusok beszélnek munkájukról, sikereikről és ELTE-s kötődéseikről azon az előadássorozaton, amely „ELTE Sikerek” címmel indul a tavaszi félévben az ELTE Alumni Központ szervezésében. ELTE-sek egymás között.

A tudásmegosztási előadássorozattal – amely az Aula Magnában (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., I em.), szerda esti időpontokban kerül megrendezésre – a szervezők célja az egyetemen végzettek közösségének erősítése olyan programokkal, melyek értéket képviselnek és illeszkednek az ELTE szellemiségéhez, kari hovatartozástól függetlenül. Olyan jeles, elismert, az ELTE falai közül kikerült volt diákjaink előadásait hallgathatjuk meg, akik személye, munkássága mindannyiunk számára inspiráló lehet.

Részleteket hallhatunk egy-egy előadó munkásságáról, legfrissebb törekvéseiről, eredményeiről. Megtudhatjuk, ki hogyan emlékszik vissza az egyetemen töltött évekre, oktatókra. Milyen szerepet játszott az életében, a karrierje későbbi alakulásában az ELTE? Milyen útmutatást adna azoknak, akik most építik a karrierjüket? Melyek korunk figyelemreméltó kezdeményezései, irányai, hol vannak a jelen ígéretes tehetségei? Az előadások végén lehetőségünk nyílik kérdések feltevésére is.

Első kézből – ELTE-stől ELTE-snek – hallhatunk friss információkat, inspiráló gondolatokat, szempontokat a magunk, vagy éppen gyerekeink karrierjének egyengetéséhez világlátott és tevékenységi területükön élenjáró egykori hallgatótársak előadásából.

A szerda esti rendezvényekre szeretettel várjuk az érdeklődő ELTE-diplomásokat, a hallgatókat, oktatókat és mindazokat, akiknek a téma, illetve az előadó felkelti az érdeklődését és szívesen mélyítené tovább ismereteit változatos területeken.

A sorozat védnökei: Dr. Borhy László rektor; Dr. Mezey Barna rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Dr. Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Dr. Hudecz Ferenc fővédnök, az Egyetem korábbi rektora (2006–2010), akinek rektorsága alatt hozta létre az ELTE Szenátusa az Alumni Szervezetet 2008-ban.

A sorozat nyitóelőadója: Dr. Lovász László, Széchenyi-nagydíjas, Bolyai-nagydíjas matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Beszámoló az előadásról és videoklip.

Következő előadó: Dr. Tölgyessy Péter volt, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével kitüntetett alkotmányjogász, politológus. Beszámoló az előadásról már olvasható!

A sorozat az őszi félévben is folytatódik: 2017. október 4-én Persányi Miklós lesz a vendégünk, november 15-én pedig Nagy Tímea. Figyelje híradásainkat!

A program további előadásairól, az előadókról, időpontokról részletes tájékoztatást adunk honlapunkon és az ELTE Alumni facebook-oldalán. Regiszrált alumnusaink természetesen mindig első kézből értesülhetnek legfrissebb híreinkről és rendezvényeinkről.

Örök diákjait visszavárja az ELTE Alma Mater!

ELTE Alumni