Sorrendmódosítás

Sorrendmódosító kisokos

A 2024 SZEPTEMBERÉBEN INDULÓ KÉPZÉSEKRE JELENTKEZŐKNEK

2024.07.10.
Sorrendmódosító kisokos
Aranyszabály:
A sorrendmódosítást gondosan mérlegelni kell, mert csak egyszer van rá lehetőségetek. Ha ezt egyszer már elvégeztétek, akkor többé nem tudjátok megváltoztatni.

Határidő:
IDÉN 2024. JÚLIUS 16-IG TUDJÁTOK MÓDOSÍTANI A KORÁBBAN MEGJELÖLT SZAKOK SORRENDJÉT.

Érdemes tudni:
Fontos, hogy a jelentkezéskor megadott szakok sorrendjén módosíthattok, de új képzést már nem jelölhettek meg. Kivétel ez alól, ha egy meglévő jelentkezés finanszírozási formáját szeretnétek bővíteni. Például, ha egy képzés állami ösztöndíjas formáját már megjelöltétek, akkor a költségtérítéses formáját is hozzáadhatjátok a listátokhoz.

Ha meggondoltátok magatokat:
Érdemes akkor módosítanotok a listán, ha megváltozott az elképzelésetek arról, hova szeretnétek a leginkább bekerülni, vagy ha az önköltséges képzést az állami ösztöndíjas elé helyeztétek.

Technikai tudnivalók:
Mivel mindenki a listáján szereplő első olyan helyre kerül be, ahol eléri a felvételin meghatározott ponthatárt, ezért érdemes a magasabb pontszámú képzéseket előre helyezni a sorrendben. Ha az első helyre nem sikerül bekerülni, a rendszer automatikusan a listán következő szakot veszi figyelembe. 
Törölni szabadon lehet a listáról, aminek sok esetben jelentős szerepe lehet.

Hogyan kell sorrendet módostani?
1) Jelentkezz be a felvi.hu-ra a felhasználóneveddel és a hozzá tartozó jelszóval!
2) Válaszd az „e-felvételi” menüpontot!
3) Kattints az Általános eljárás, 2024. (SZEPTEMBERBEN induló képzések) „belépés” gombjára!
4) Válaszd a 2., „jelentkezések” nevű oszlopban a sorrendmódosítást!
5) A lenti képen látható nyilakkal tudod a sorrendet módosítani, és a piros x-szel törölni a korábban megjelölt szakokat.
6) Miután megszületett a végleges döntésed, kattints a „sorrend mentése gombra”!

 


A pótfelvételi:
Az egyetemek egy második, augusztusi felvételi kört is meghirdethetnek azokon a szakokon, ahol még maradt szabad hely, azaz ahol van még felvehető létszám. Ezt hívjuk pótfelvételi eljárásnak.  
Ha egy szakot már az általános eljárásban is meghirdettek, akkor a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 24-én meghatározott ponthatárnál. 
A pótfelvételiben elsősorban önköltséges képzések kerülnek meghirdetésre, de egyes szakokra állami ösztöndíjas formában is lehet jelentkezni. Fontos megjegyezni, hogy aki az általános felvételi eljárás során már bejutott valahova, az a pótfelvételin nem vehet részt.  
A pótfelvételi lehetőséggel azok élhetnek, akik az általános eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy akik egyáltalán nem nyújtottak be jelentkezést az általános felvételi eljárásban.

További információért látogass el a https://www.elte.hu/felveteli oldalra! 

Sikeres felvételit kívánunk! Reméljük, szeptemberben találkozunk!