'80-as évek hangulat az ELTE Múltidézőn

2018.10.01.
'80-as évek hangulat az ELTE Múltidézőn
ELTE Múltidéző – Generációk, emlékek címmel indult tavaly korosztályos moderált pódiumbeszélgetés-sorozat második alkalmán 2018. szeptember 28-án a nyolcvanas évek elején végzettek voltak a célkeresztben.

A generációs pódiumbeszélgetésekkel a szervezők célja az, hogy értéket képviselő programot nyújtsanak az ELTE diplomás közönségének az egyetem szellemiségéhez illeszkedő területeken, ezzel építve és erősítve az itt végzettek közösségét. Második alkalommal az Egyetemi Könyvtár nagy olvasótermében jeles ELTE Diplomások - Birtalan Ágnes mongolista (BTK '85), Imre Flóra költő, műfordító (BTK '85), Szervét Tibor színész, jogász (ÁJK, '82), Zlinszky János szakbiológus (TTK, '82), és a moderátor Weiszburg Tamás (TTK '80) mineralógus - beszélgettek többek között egyetemi éveikről, jeles oktatóikról. 

Pataky Csillának, az ELTE Alumni Központ vezetőjének üdvözlője után Dr. Darázs Lénárd, az ELTE alumni ügyekért is felelős általános rektorhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket és a korszak eseményeit foglalta össze. Tartalmas beszédében kifejtette az alumni programok fontosságát az Egyetem életében, hiszen annak patináját nem csak a jelen tükrözi, hanem a generációk összetartozásának értéke is.

A közel egyórás múltidézés keretében sok személyes történet felelevenítésre is sor került. Többek között arra is, hogy ők az előző korosztályhoz képest már egy szabadabb légkörű rendszerbe felvételiztek. Kiemelték azokat a tanáraikat, akik hatással voltak a későbbi pályafutásukra és azokat az előzményeket, illetve körülményeket amelyek végül elvezették őket mai hivatásukhoz.

Visszaemlékeztek arra, hogy mivel töltötték a szabadidejüket: számtalan kulturális program mellett bőven jutott idejük szórakozni is. Felelevenítették a hat munkanapos hetek adta lehetőségeket és a másod - gyakran harmad - szak felvételével járó nehézségeket.

A pódiumbeszélgetést követően a hallgatóság feltehette kérdéseit, néhányan saját egyetemi élményeiket is megosztották a publikummal. A kérdések segítségével a kollégiumi közösségek életébe is bepillanthattunk, ahol több alkalom nyílt a különböző karokon tanulmányokat folytató hallgatók találkozására. Ezt követően jó hangulatú beszélgetés vette kezdetét, kisebb-nagyobb csoportokban.

A kulturális esten tiszteletét tette Scheuer Gyula kancellár, Darázs Lénárd rektorhelyettes, valamint sorainkban üdvözölhettük Hudecz Ferencet, az Egyetem korábbi rektorát. Egyetemünk valamennyi karáról és elsősorban a ’80-’85 között végzett korosztályból érkeztek az érdeklődők.

Az eseményen készült film megtekinthető az ELTE Youtube-csatornáján!

További programjainkkal kapcsolatban figyeljék híradásainkat, web- és Facebook-oldalunkat! Regisztrált Alumnusainkat mindig időben értesítjük valamennyi eseményről. 

Sorozatismertető
Az esemény meghívója

Előző korosztályos rendezvény

ELTE Alumni
Facebook


* Az ELTE Alumni Alapítvány által szervezett rendezvény sikeréhez hozzájárult: a Nemzeti Együttműködési Alap.

Múltidéző '80-as évek

Múltidéző '80-as évek

0

/

0

0

/

0