A tudományos kutatás napja az ELTE-n

A tudományos kutatás napja az ELTE-n
11/18

2016. november 18. 14:00

ELTE Egyetemi Könyvtár, Díszterem (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)

11/18

2016. november 18. 14:00 -

ELTE Egyetemi Könyvtár, Díszterem (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)


2016. november 18-án az ELTE Tudományos Tanácsa második alkalommal rendezi meg a Tudományos Kutatás Napját. Az ünnepséget Mezey Barna, Egyetemünk rektora nyitja meg. 

Az ELTE Tudományos Tanácsa hagyományteremtő jelleggel, immár második alkalommal rendezi meg a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat részeként a Tudományos Kutatás Napját. A rendezvényen előadást tart Csepeli György, az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociálpszichológia Tanszékének professor emeritusa, Kubinyi Enikő,  az ELTE Természettudományi Kar Etológia Tanszékének tudományos munkatársa és Ritoók Zsigmond, az ELTE Bölcsészettudományi Kar Latin Tanszékének professor emeritusa.

Az ünnepi eseményen Mezey Barna rektor és Szalay Péter, tudományos ügyek rektorhelyettese adja át Az ELTE Ígéretes Kutatója elismeréseket egyetemünk fiatal kutatóinak. A pályázatra összesen hatvanegy érvényes pályamunka érkezett, a hét tudományterületnek megfelelő kategóriákban: bölcsészettudomány, élettelen természettudomány, élő természettudomány, informatikai tudományok, jogtudomány, pszichológia és neveléstudomány, társadalomtudomány. Valamennyi kategóriában egy fiatal kutató részesült egyenként egymillió forintos támogatásban.

A rendezvény alatt és után a Könyvtár aulájában a beérkezett pályamunkákból poszterkiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Meghívó

Regisztráció