A Zhejiang University delegációja az ELTE-n

2017.10.10.
A Zhejiang University delegációja az ELTE-n
Kína legnagyobb egyeteme, a Zhejiang University delegációja járt az ELTE-n 2017. október 6-án. A sikeres megbeszélésen a két egyetem képviselői megállapodtak arról, hogy együttműködési megállapodást írnak alá.

A találkozón Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes köszöntötte a kínai vendégeket, majd Quiyue Ye, a Konfuciusz Intézet Közép- és Kelet-európai Kínai Tanárképző Központ oktatási igazgatója kínai nyelven bemutatta az ELTE-t. Ezt követően a kínai egyetem képviselői beszéltek intézményükről és képzési profiljukról.

A Zhejiang University Kína egyik neves egyeteme, tagja a 9 legjobb egyetemet tömörítő C9 ligának. Elsőként ők alapítottak Egy övezet, egy út (One Belt One Road Initiative) kutatóközpontot, amely Magyarországon az ELTE Bölcsészettudományi Karán jött létre először.

A ZJU delegációja most elsősorban társadalomtudományi területről érkezett, de több közös kapcsolódási pont is van egyetemeink között. Szó esett arról is, hogy az Egy övezet, egy út programon belül közös kutatásokat folytasson a két intézmény: ennek kapcsolattartója Quiyue Ye lesz az ELTE részéről.

A megbeszélés végeztével a küldöttség ellátogatott az Egyetemi Könyvtárba, majd a Konfuciusz Intézetbe.