Átadták az év aikidós elismeréseit

2022.11.18.
Átadták az év aikidós elismeréseit
A díjazottakat Borhy László akadémikus, az ELTE rektora, 3. danos aikidós köszöntötte az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar tanácstermében.

Köszöntő beszédében Borhy László kiemelte az ELTE és a Nemzeti Aikido Szövetség között évek óta fennálló szoros kapcsolatot. Az egyetemen számos aikidós dolgozik, mondta, többek között Szabó Balázs 6. danos mester, az ELTE Japán Tanszék adjunktusa. A bölcsészkaron Jamaji Masanori, a kendo magyarországi meghonosítója és 8. danos mestere indította el a japán nyelvoktatást, amely mindmáig a népszerű idegen nyelvi képzések közé tartozik. A rektor kitért a Japán Tanszék és a távol-keleti ország budapesti nagykövetségének gyümölcsöző kapcsolatrendszerére is, amelynek egyik ékes eredménye volt Kako koronahercegnő látogatása 2019 októberében.

A november 17-i ceremónián megjelent Bodnár Gyula, a Nemzeti Aikido Szövetség elnöke, Palotás Zoltán és Verebics Hajnalka, a Nemzeti Aikido Szövetség elnökségi tagjai, illetve Szabó Balázs, a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületének tiszteletbeli elnöke, akik Borhy László mellett a díjakat átadták.

Az Év Aikidosa I. díját Lajtos Tibor vehette át, aki 17 éves kora óta aikidózik, 1993 óta a Harmónia Budo SE tagja, 4. dan fokozatát 2018-ban szerezte meg. Az aikido előtt más küzdősportokkal is foglalkozott, az itt szerzett tapasztalatait pedig sikeresen kamatoztatja az edzések során. A Harmónia Budo SE vezetőségi tagja, a Kinizsi utcai dojo oktató mestere.

Az Év Aikidosa II. díját Strelli József kapta, aki 2014. márciusában, 64 éves korában kezdett aikidót tanulni. Azóta részt vett többek között a Fukakusa sensei, Gollo Michael sensei, Tomas Bilishich sensei által szervezett nyári táborokon, és kitartásával, elhivatottságával folyamatosan példát mutat a fiatalabb generációk számára.


Az Év Aikidósa II. díjazottja, a 72 éves Strelli József

„Az aikidóban és az aikidóért” több évtizedes munkáért elismerés díjazottja Magyar László. A 6. danos mester a székesfehérvári Zentai Mitama Aikido Dojo, illetve tíz társával együtt a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületének alapítója. 1999-től az iskolai tanterv részeként kezdett el aikidót tanítani gyerekeknek, 2001 óta professzionális aikidooktatóként dolgozik. 2016 óta a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületének elnöke és a technikai bizottság vezetője.

A ”Piero sensei emlékdíj” elismerést Mihalicska István vehette át. A díjat olyanok kaphatják, akik a sport emberi oldalán mutatnak fel kiemelkedő teljesítményt. Mihalicska István 14 éves kora óta aikidózik, tíz éven át vezette a Szegedi Aikido Klubot. 2001-ben sportoktatói vizsgát tett, 2018-ban megkapta az 5. dan fokozatot. Alapító tagja és vezető edzője a Szegedi Aikido-kultúra Egyesületnek, a Nemzeti Aikido Szövetség technikai és oktatási bizottságának tagja.

A Nemzet Aikido Szövetség Magyarország díjátadó ünnepsége (2022)

A Nemzet Aikido Szövetség Magyarország díjátadó ünnepsége (2022)

0

/

0

0

/

0