Az Egyetem megnyitja kapuit: az Ásványtárba látogattunk

2017.09.29.
Az Egyetem megnyitja kapuit: az Ásványtárba látogattunk
Az Alumni Központ sorozata, az Egyetem megnyitja kapuit keretében 2017. szeptember 21-én a Lágymányosi Campuson található Ásványtárba látogattunk, ahol a nagyszerű ismertetés mellett még egy nyereményjátékban is részt vehettek alumnusaink.

Weiszburg Tamás alumnus (az ELTE TTK Ásványtani Tanszék, tanszékvezetője) vezetésével közel ötvenen vettünk részt az Ásványtár bemutatásán. Elsőként a múzeum történetét ismerhettük meg: az 1774-ben alapított Természetrajzi Tanszék hatalmas ásványtani gyűjteménye ma a legrégebbi Magyarországon, és sok hányattatás után ma újra régi fényében tekinthetjük meg a Lágymányosi Campus külön erre a célra kialakított boltíves termében.

Az ismertető után mindenki szabadon nézelődhetett és feltehette kérdéseit az ásványokról, és a kezünkbe foghattunk egy valódi, 17 kg-os meteort is. Az Ásványtár munkatársai egy nyereményjátékkal is készültek látogatásunk alkalmából, így mindannyian megismertük a dinnye turmalint: aki megtalálta eredeti tárlójában a drágakövet, az hazavihette annak cukorból készült pontos mását.

Köszönjük Weiszburg Tamás és kollégája, Kóthay Klára muzeológus közreműködését, hogy a népszerű sorozatunk keretein belül egy újabb nagyszerű sétán vehettünk részt! Ahogy eddig minden alkalommal (recenziók olvashatók itt, itt és itt), most is az ELTE összes karáról érkeztek alumnusok és minden korosztály képviseltette magát.

A látogatásra sokszoros túljelentkezés volt, ezért újabb alkalmakat hirdetünk meg: az érdeklődés felmérésére indítottunk egy dátum nélküli előregisztrációs lehetőséget.

Sorozatismertető

ELTE Alumni
Facebook

Ásványtári látogatás - Alumni Központ

Ásványtári látogatás - Alumni Központ

0

/

0

0

/

0