Az egyetemi polgárok számára rendelkezésre álló támogatási formák

Az egyetemi polgárok számára rendelkezésre álló támogatási formák

Egyetemünkön nagy hagyományra tekint vissza az egyetemi polgárok meghatározott csoportjai érdekeinek képviselete az egyetemi döntéshozó fórumok munkájában. Az ELTE Hallgatói Önkormányzat, az ELTE Doktorandusz Önkormányzat, valamint a Közalkalmazotti Tanács autonóm működése és partnersége szervezesen hozzátartozik az Egyetem demokratikus működéséhez és az egyetemi kultúrához.

Az érdekképviselet mellett olyan támogatási formák és szolgáltatások is biztosítottak, amelyek elsősorban az egyetemi polgárok jól-létét szolgálják. Az ELTE kollégiumai a hallgatók lakhatásának és közösségi tereinek biztosításában, sportegyesülete és sportlétesítményei az egészségmegőrzésben és a sporthoz való hozzáférésben, Szolgáltató Központja az egyetemi oktatáshoz kapcsolódó területeken hozzáférhető szolgáltatások fejlesztésében, Életvezetési Tanácsadója a lelki egészség megőrzésében, a speciális szükségletű hallgatók támogatása pedig az esélyegyenlőség biztosításában játszik fontos szerepet.

Az ELTE szervezetéhez kötődő egységek tevékenységének folytatása mellett támogató, ösztönző környezetet kívánunk nyújtani az egyetemi polgárok, kiemelten a hallgatók azon tudományos, közéleti, kulturális, közösségi és sport kezdeményezései számára, amelyek összhangban állnak az Etikai Kódexben foglalt normákkal.