Az ELTE a THE rangsorán

2017.09.26.
Az ELTE a THE rangsorán
A Times Higher Education (THE) legfrissebb összehasonlítását 2017 szeptemberében hozták nyilvánosságra. A 2017/2018-as évre vonatkozó rangsor a világ ezer legjobb egyetemét állítja sorrendbe.

Ez az egyetlen olyan átfogó lista, amely tizenhárom indikátor segítségével egyaránt vizsgálja a felsőoktatási intézmények oktatási és kutatási teljesítményét, tudástranszferét és nemzetközi láthatóságát.

Egyetemünk tavaly került fel először a lista 601-800. helyére. Pozícióját megőrizve idén is a rangsor 601–800. helyén áll, ebbe a kategóriába sorolták a Pécsi Tudományegyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet is. A lista legjobb magyar intézménye idén a Semmelweis Egyetem (401-500. hely). A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem a 800+ szegmensben szerepel.  

A nemzetközi listát az Oxford University vezeti, második a Cambridge University, a harmadik helyen pedig megosztva pedig a California Institute of Technology és a Stanford University áll.