Először szerepel az ELTE a THE rangsorban

2016.10.06.
Először szerepel az ELTE a THE rangsorban
A Times Higher Education 2016. szeptember 21-én hozta nyilvánosságra a 2016/2017-es évre vonatkozó világrangsorát: a listán idén először szerepel az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Az idén tizenkettedik alkalommal bemutatott Times Higher Education World University Rankings a világ 980 legjobb egyetemét rangsorolja – ez az egyetlen olyan átfogó lista, amely tizenhárom indikátor segítségével egyaránt vizsgálja a felsőoktatási intézmények oktatási és kutatási teljesítményét, tudástranszferét és nemzetközi láthatóságát. Az indikátorokat a PricewaterhouseCoopers (PwC) független szakértői auditálták.

A lista legjobb magyar intézményei a Közép-európai Egyetem (301–350. hely) és a Semmelweis Egyetem (501–600. hely). Egyetemünk a rangsor 601–800. helyén áll, ebbe a kategóriába sorolták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet is. A Debreceni Tudományegyetem a 800+ szegmensben szerepel.

A világrangsor élén idén először végzett brit egyetem, az Oxford University a California Institute of Technology-t szorította le a dobogó legfelső fokáról. A harmadik helyen a Stanford University áll, amelyet a University of Cambridge és a Massachusetts Institute of Technology követ. A top10-be egyetlen nem angolszász intézményként került be a zürichi ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich.

Egyetemünk hazai és nemzetközi rangsorokban elfoglalt helyéről itt olvashat bővebben.

Forrás: eduline