Az ELTE-re látogatott a Fülöp-szigetek nagykövete

2024.05.16.
Az ELTE-re látogatott a Fülöp-szigetek nagykövete
Frank R. Cimafranca 2024. május 15-én látogatott egyetemünkre, találkozott Borhy László rektorral és fülöp-szigeteki hallgatókkal, valamint látogatást tett az ELTE Egyetemi Könyvtárban is. 

A Rektori Kabinetben tartott megbeszélésen áttekintették az ELTE és a fülöp-szigeteki egyetemek közti kapcsolatokat. Intézményünknek jelenleg egy érvényes bilaterális szerződése van (The University of the Philippines Los Baños College, Laguna), a felek tárgyaltak további együttműködések kialakításáról is az ázsiai ország felsőoktatási intézményeit érintően.

Elhangzott, hogy a 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében összesen 9 fülöp-szigeteki hallgató tanul az ELTE-n. A fülöp-szigeteki hallgatók alap és mesterképzésen (BA/BSc, MA/MSc, 4 fő), és doktori képzésen (PhD/DLA, 5 fő) vesznek részt. A hallgatók a TTK-n (5 fő), valamint a BTK-n és a PPK-n folytatnak tanulmányokat, legtöbben a földtudományok és a környezettudományok területén.

Frank R. Cimafranca - középen fehérben - fülöp-szigeteki hallgatók között, jobbján James Clifford Valoria kiállító művésszel

A nagyköveti látogatás James Clifford Viloria PhD-hallgató "Liminal Quarters" című, az ELTE-n tanuló külföldi hallgatók kollégiumi életét bemutató fotókiállításának megtekintésével folytatódott az Egyetemi Könyvtárban. Frank R. Cimafranca nagykövet a Book of Your Life projekt keretében kialakított közösségi térben hosszan beszélgetett az intézményünkben tanuló fülöp-szigeteki hallgatókkal. A delegáció a program zárásaként könyvtárbejáráson vett részt. 

Borítókép: Nagyköveti delegáció a Rektori Kabinetben