Az ELTE új e-learning képzései

2017.05.17.
Az ELTE új e-learning képzései
Az Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Iroda ismét e-learning és oktatásmódszertani kurzusokat hirdet.

A képzések célja az oktatók XXI. századi készségeinek fejlesztése, általános felkészültségük növelése, és az oktatói tevékenység hatékonyságának növelése digitális technológia alkalmazásával. A tanulásmenedzsment rendszerek használatával az oktatók nyomon követhetik a hallgatók előrehaladását, azonnali visszajelzést nyújthatnak nekik, valamint figyelemmel kísérhetik a tanulási-tanítási folyamatot. A jelentkezők elsősorban az ELTE-n jelenleg is használatos e-learning keretrendszerek (Canvas, Moodle) használatának alapjait sajátíthatják el, azonban lehetőség van haladó képzésen való részvételre is, ahol nem csak a digitális kurzus felépítéséről és a rendszer használata által nyújtott lehetőségekről lesz szó, hanem összetettebb módszertani kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők az e-learning kari szakértőitől.

Az e-learning képzéseken túl oktatásmódszertani kurzusok is várják a jelentkezőket, melyeken szó lesz többek között a szemináriumok hallgatócentrikussá alakításáról, hallgatói bevonódást ösztönző technikákról, projekt alapú tanulásról, valamint a Preziről, amely egy magyar fejlesztésű, alternatív és méltán népszerű prezentációkészítő szoftver.

Az e-learning, valamint oktatásmódszertani képzések a Lágymányosi, a Kazinczy utcai, az Ecseri úti, illetve a Trefort-kerti Campuson kerülnek megrendezésre; jelentkezni az ELTE honlapján, a megfelelő űrlap kitöltésével lehet. További információ a kurzusokról és a jelentkezési linkek az e-learning képzések weboldalon találhatóak!