Az ÚNKP-s tudománykommunikációs verseny győztesei

2019.05.23.
Az ÚNKP-s tudománykommunikációs verseny győztesei
Az Új Nemzeti Kiválóság Program idei ösztöndíjasai között megrendezett versenyen különböző kategóriákban Hegyesi Eszter, Kubinyi Enikő és Pap Johanna videói értek el első helyezést.

Az ELTE 2019-ben először rendezett tudománykommunikációs versenyt az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) idei ösztöndíjasai számára. A cél az volt, hogy az ÚNKP keretében végzett kutatások eredményeit a szélesebb közönség is megismerhesse. A beérkezett anyagokat tudósokból és kommunikációs szakemberekből álló zsűri értékelte, a nyerteseknek az elismeréseket az ÚNKP idei zárókonferenciáján adják át.

Az alap- és mesterszakos hallgatók versenyének győztese Hegyesi Eszter lett az Ásványok titokzatos fényei - Magyarország lumineszkáló ásványai videóval.

A doktoranduszok és doktorjelöltek pályázatai közül Pap Johanna Hadarva – hadaratlanul című videóját találta legjobbnak a zsűri.

A Bolyai+ keretben a nyertes videót Kubinyi Enikő, az ELTE TTK ERC-díjazott kutatója készítette Kutyák kognitív öregedésének kutatása címmel.