Bemutatkoztak az új nemzetközi hallgatói nagykövetek

2022.11.03.
Bemutatkoztak az új nemzetközi hallgatói nagykövetek
Tizenkilenc ország jelenlegi ELTE-s hallgatói találkoztak az ELTE Nemzetközi Stratégiai Iroda és az EHÖK Külügyi Bizottságának képviselőivel.

Október közepén került sor a 2022/23-as tanév önkéntes nemzetközi hallgatói nagyköveteinek első találkozójára. A rendezvényen az ELTE Nemzetközi Stratégiai Iroda munkatársai részletesen ismertették, milyen feladatokkal és felelősséggel jár a hallgatói nagyköveti pozíció. A 19 különböző országból érkezett nagykövetek bevezető játék keretében ismerkedhettek meg egymással, majd az előző tanév nagykövetei osztották meg a korábbi programok során szerzett tapasztalataikat.

A találkozó második feléhez az EHÖK Külügyi Bizottságának képviselői is csatlakoztak. A hallgatói nagykövetek és a bizottsági tagok hosszan tárgyaltak arról, működésük során miként lehetne biztosítani és figyelembe venni a hallgatói véleményeket, javaslatokat úgy, hogy mindez az egyetem valamennyi hallgatójának javát szolgálja. Bízunk abban, hogy a most megtartott találkozó gyümölcsöző kapcsolathoz fog vezetni a jövőben, ami hozzájárul egy befogadó egyetemi közösség megteremtéséhez.

Az ELTE Nemzetközi Hallgatói Nagykövetei olyan felsőbb éves egyetemisták, akik szívesen osztják meg tapasztalataikat azokkal a hallgatókkal, akik még csak most jelentkeznek a kiválasztott szakukra. A nagykövetek felvilágosítást nyújtanak az egyetemmel, a campusokkal vagy akár a budapesti élettel kapcsolatban, vagyis arról, milyen az ELTE nemzetközi hallgatójának lenni, speciális kérdések esetén pedig összekötik az érdeklődőket az ELTE illetékes munkatársaival.

A hallgatói nagykövetek bemutatkozása megtalálható az alábbi linken, a jelzett e-mail-címeken leendő és jelenlegi hallgatók is közvetlenül kapcsolatba léphetnek velük.