Diplomás pályakövetési felmérés az ELTE hallgatóinak körében

2020.05.25.
Diplomás pályakövetési felmérés az ELTE hallgatóinak körében
A kérdőívet minden alap-, mester-, és osztatlan képzésben részt vevő hallgató 2020. június 6-án 23:59-ig töltheti ki.

Az ELTE Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) keretén belül az Oktatási Hivatal és a Minőségügyi Iroda közös felmérése az idei évben a korábbinál jobban kitér a továbbtanulási és munkaerőpiaci motivációk és attitűdök feltárására, továbbá szeretné felmérni az ELTE-n tanulók Egyetemről kialakított véleményét.

A kérdőív törzskérdései minden megkeresett hallgatóra egyaránt vonatkoznak, bizonyos kérdésblokkok azonban csak szűkebb célcsoportokra (elsőévesek, végzősök, alapképzésben tanulók, mesterképzésben tanulók) vonatkoznak.

Az eredményeket egyfelől az ELTE minőségének fejlesztésére, másfelől a hallgatók elhelyezkedésének támogatására irányuló munkájában használja fel az Egyetem.

A felmérésben való részvételre a tanulmányi rendszerben regisztrált e-mail-címmel rendelkező alapképzésben, mesterképzésben és osztatlan képzésben részt vevő hallgatók kaptak felkérést.

A kérdőív minden aktív jogviszonnyal rendelkező hallgató számára egyedi linken érhető el, mely az „ELTE DPR: 2020. évi hallgatói DPR felmérés” tárgyú e-mailben található. A kérdőív 2020. június 6-án 23:59-ig tölthető ki. A válaszadás körülbelül 15–20 percet vesz igénybe, ugyanakkor lehetőség van a kérdőív kitöltésének félbehagyására és egy későbbi időpontban való folytatására is.

Az ELTE Diplomás Pályakövetési Rendszeréről, illetve később a felmérés eredményeiről itt érhető el további információ.