Döntött az ELTE a BME GTK csatlakozásának kérdésében

2016.12.13.
Döntött az ELTE a BME GTK csatlakozásának kérdésében
A Szenátus december 12-i ülésén támogatta a fenntartó kezdeményezését, hogy a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar integrálódjon az ELTE-be.

Az ELTE Szenátusa, az Egyetem legfőbb döntéshozó szerve 2016. december 12-i ülésén 36 igen szavazattal 6 tartózkodás mellett úgy döntött, támogatja a fenntartó azon kezdeményezését, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara az általa gondozott gazdaságtudományi és társadalom-, illetve bölcsészettudományi képzési feladatokkal (szakokkal) együtt – 2017. augusztus 1. napjával – az ELTE szervezeti keretébe ELTE Gazdaságtudományi vagy Gazdálkodástudományi Karként (ELTE GTK) integrálódjon (karkiválásos beolvadással), ezzel az ELTE a GTK-n folyó ezen képzések, az ott, azokkal összefüggésben fennálló közalkalmazotti jogviszonyok és hallgatói jogviszonyok tekintetében a BME jogutódja legyen.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2016. november 29-én kapott hivatalos tájékoztatást arról, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara nem lát már reményt arra, hogy tevékenységét a BME keretein belül folytassa, és ezért a GTK kezdeményezte a fenntartónál a kar áthelyezését az ELTE-re. Az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkársága december 5-én kezdeményezte, hogy a Kar 2017. augusztus 1-jétől az ELTE részeként működjön tovább.

Fotó: ELTE Online Facebook