Eddigi legjobb évét zárta a Budapest Summer University

2023.09.05.
Eddigi legjobb évét zárta a Budapest Summer University
Az ELTE nyári egyetemének hét interdiszciplináris kurzusára idén 25 országból több mint száz hallgató érkezett, akik az inspiráló órák mellett számos kulturális programon is részt vehettek.

Az ELTE Budapest Summer University 2017 óta biztosít interdiszciplináris kurzusokat nemzetközi hallgatóknak a nyári időszakban. Az egy- és kéthetes szakmai programokat kínáló nyári egyetemre idén július 17-30 között több mint 25 országból, köztük Grúziából, Mexikóból és Dél Koreából is érkeztek hallgatók, hogy rövid időre bekapcsolódhassanak az egyetem életébe, megismerkedhessenek az egyes karok oktatóival, diákjaival és feltérképezhessék az egyetem képzési színvonalát. 

A program hagyományosan nagy értéke, hogy különböző földrajzi, kulturális és akadémiai háttérrel rendelkező érdeklődőket hoz össze Budapesten, multikulturális és korhatárokon átívelő környezetet biztosítva a tanuláshoz és a tartalmas szórakozáshoz.

A teljes képzési kínálat idén az alábbi hét kurzust foglalta magában:

A kurzusokat hallgatói segítők koordinálták, akik az ELTE-n tanuló nemzetközi hallgatók közül kerültek ki. Az önkéntes koordinátorok munkájukért cserébe maguk is BSU-hallgatók lehettek a nyári egyetem idejére. Idén Laura Altzmeter, Omar Calva, Fatma Soylu, Athraa Alezzi, Anna Brjezovskaia és Ayyan Anwar fáradoztak azon, hogy a programra érkező diákok otthonosan érezzék magukat Magyarországon.

Az Ajtósi Dürer Kollégiumban elszállásolt résztvevőknek a szakmai kurzusok melletti szabadidős programokon volt lehetőségük megismerkedni Budapest nevezetességeivel és a magyar kultúrával. Az itt töltött egy vagy két hét alatt többek között részt vehettek néptáncoktatáson, jártak több fővárosi múzeumban, eveztek az ELTE Vízisporttelepén, jógázhattak a Füvészkertben és városbújócskáztak a budai várnegyedben. A hétvégéken egész napos kirándulásokat tettek Szentendrére és Visegrádra.

A rendkívül pozitív, utólagos visszajelzésekben többen kiemelték a motiváló oktatást, az izgalmas programokat és az élménydús nemzetközi atmoszférát.  "Tökéletes nyári élmény volt, mint egy álom!" – írta egyikük. "Nagyon inspiráló és szórakoztató volt! Örülök, hogy lehetőségem nyílt részt venni" – jegyezte meg másvalaki. 

ELTE Budapest Summer University 2023

ELTE Budapest Summer University 2023

0

/

0

0

/

0