Egy humanitárius iskolafejlesztési program tapasztalatai

Egy humanitárius iskolafejlesztési program tapasztalatai
11/23

2022. november 23. 10:00

ELTE BGGYK (1097 Budapest, Ecseri út 3., A ép. 202.) és online

11/23

2022. november 23. 10:00 -

ELTE BGGYK (1097 Budapest, Ecseri út 3., A ép. 202.) és online


Közös kenyai projektjükről számolnak be a Bárczi és az ADRA Alapítvány munkatársai a Magyar Tudomány Ünnepén.  

A 2022-ben indult SUNCEP projekt keretében a fejlesztő szakemberek kenyai partnerintézményeket készítenek fel fogyatékossággal élő gyerekek integrálására a Hungary Helps Ügynökség támogatásával. A négyéves program első szakaszában a Bárczi munkatársai Migori megyében jártak, ahol fogyatékossággal élő gyermekek látás-, hallás- és mozgásszűrését végezték el. Az eseményen szó lesz a szűrés eredményéről, a helyi szereplők empowermentjét célzó aktivitásokról és a helyi közösségek szemléletformálásának lehetőségeiről is. A rendezvényt fotókiállítás is kíséri. 

A résztvevőket Darázs Lénárd, az ELTE általános rektorhelyettese és Papp Gabriella, az ELTE BGGYK dékánja üdvözli. 

Előadók:

  • Perlusz Andrea, a projekt szakmai vezetője, a Bárczi stratégiai és tudományos ügyek dékánhelyettese,
  • Sitkei Zoltán, a projekt vezetője, az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója és a fejlesztő team tagjai,
  • Edwin Wagah, az Ubin-Adam Afrika Foundation elnöke

A „SUNCEP Iskolafejlesztési program és módszertani támogatás Kenyában fogyatékossággal élő diákok részére” című projekt 10 fős fejlesztő team és 5 kenyai általános iskola együttműködésével valósul meg, célja a befogadó, mindenki számára hatékony nevelés-oktatás megvalósítása, valamint egyidejűleg olyan módszertani műhelyek kialakítása, amelyek további intézményeket tudnak támogatni a horizontális tanulásban. Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar közös pályázatát a Hungary Helps program keretében Magyarország Kormánya támogatta.

A program az Innovációs Sajtóklub eseménysorozat következő alkalma, a sajtóklub az MEC_N 141307 jelű pályázat keretében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósul meg.

Az eseményhez online formában is csatlakozni lehet az alábbi linken