Egyetem megnyitja kapuit: Planetáriumi séta 3.

2019.03.01.
Egyetem megnyitja kapuit: Planetáriumi séta 3.
Az Egyetem megnyitja kapuit sorozat keretében az egyetem nagy múltra visszanéző épületeinek, helyszíneinek történetét és rejtett kincseit ismerhetik meg az ELTE Alumni tagjai. A korábbi nagy sikerre való tekintettel 2019. február 28-án újabb Planetáriumi sétát indítottunk. Az eseményre a helyek ismét félóra alatt beteltek. 

Gyalai Zsófia, az Alumni Központ munkatársa köszöntötte a jelenlévőket, majd átadta a szót Dr. Belucz Bernadettnek, aki „Együtt élni egy csillaggal – A Nap rejtelmei” címmel tartotta meg előadását. Először is kiemelte, hogy a Nap tanulmányozása elsősorban az energia égető kérdésének megoldása miatt fontos.  Ezt követően a csillagok általános jellemzésétől kiindulva jutott el a Nap bemutatásáig, elemezve tömegét, stádiumát, felépítését. Elmagyarázta, hogy mit is jelent valójában a Neutrínó-probléma, hogy miért fontos a napdinamó és, hogy mi hozza létre az északi fényt bolygónkon.

A részletes előadást követően A csillagos égbolt elnevezésű planetáriumi vetítést láthatták az érdeklődők. A Tejút rendszer mitológiái, érdekességei, csillagképei tárultak a jelenlévők szeme elé.

A vetítést követően kérdések hangoztak el az előadásról.

Ezúton is köszönjük az ELTE Csillagászati Tanszék közreműködését. 

Sorozatismertető

ELTE Alumni
Facebook

III. Planetáriumi séta 2019.02.28.

III. Planetáriumi séta 2019.02.28.

0

/

0

0

/

0