Együttműködés a Ljubljanai Egyetemmel

2016.09.29.
Együttműködés a Ljubljanai Egyetemmel
Hatfős szlovén egyetemi delegáció tett látogatást az ELTE-n 2016. szeptember 23-án. A két fél megállapodást írt alá a kutatói együttműködésről is.   

Az őszi találkozó az idei májusi szlovén egyeztetésre válaszul jött létre, akkor az ELTE mutatkozott be Szlovénia legrégebbi, 23 karral és 3 művészeti akadémiával rendelkező egyetemén, ahol a résztvevők megbeszélték a bilaterális kapcsolat kialakítását. A szeptember 23-i alkalmon a ljubljanai vendégdelegációt Ivan Svetlik rektor vezette, Egyetemünket Kisfaludi András általános rektorhelyettes és Szalay Péter, a tudományos ügyek rektorhelyettese képviselte.

A vezetők egyetértettek abban, hogy fontosnak tartják mind a magasabb szintű kooperációt – közös részvétel a CELSA hálózatban –, mind a kutatók, oktatók együttműködését is. Az erről szóló kétoldalú megállapodást Ivan Svetlik és Kisfaludi András írta alá.

A rektori egyeztetést követően az ÁJK Kari Tanácstermében az ELTE összes kara bemutatta, mit kínál a külföldi hallgatók, kutatók és a Ljubljanai Egyetem számára, illetve milyen területeken látja lehetségesnek a közös munkát.

Ivan Svetlik ígéretet tett arra, hogy továbbítja az információkat, és meghívta az ELTE képviselőit hazájába, hogy Egyetemünk is jobban megismerhesse a ljubljanai karok tevékenységét.