Élen a tanításban és a tanulásban egyaránt

2023.05.02.
Élen a tanításban és a tanulásban egyaránt
A 36. OTDK Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekciójában a 29 tagozatban kiosztott közel 100 díj negyedét ELTE-s kapta. Hallgatóink 8 első, 4 második helyet és 11 különdíjat szereztek.

Április 25–27. között rendezték meg a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán az idei OTDK Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekcióját. A pécsi programokat szakmai előadások, zenés és kulturális programok színesítették.

A szekciót megnyitó Roska Tamás-előadást Erdei Luca Alexandra, az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskola hallgatója tartotta A nemzetközi közös mesterképzések által indukált szervezeti tanulási folyamatok vizsgálata címmel.

A szekcióban 29 tagozatba osztva mutatták be pályamunkáikat a hallgatók. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói mindezek közül 15 tagozaton részesültek díjazásban: 8 első helyezést, 4 második helyet és 11 különdíjat hoztak haza Pécsről.

Sikereiket számos tudományterületet érintő tanulás- és tanításmódszertani témakörben érték el, mint például az idegen nyelv oktatása, zene és művészetek pedagógiája vagy épp a matematika területén. Két tagozatot egyenesen letaroltak az ELTE hallgatói: a Magyar nyelv és irodalom pedagógiája összes, a Gyógypedagógia tagozat közel összes díját elnyerték.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban tanuló Zsiray Barbara Renáta Szövegalkotás és szövegfeldolgozás innovatív módszerekkel, társasjátékokkal a középpontban című dolgozatával nemcsak hogy első helyet szerzett a Magyar nyelv és irodalom pedagógiája tagozatban, de neki ítélték a szekció fődíját, a Reménység kitűzőt is.

A Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekció eredményhirdetése egyben a 36. OTDK hivatalos záróeseménye is volt. 

Részletes eredmények

Összes OTDK-s hírünk itt olvasható.