Elindult az Egyetemi Kiválósági Alap

2022.03.02.
Elindult az Egyetemi Kiválósági Alap
Az ELTE a nemzetközi mércével is mérhető kiválóság elismerésére alapot hozott létre. A támogatásra március 1-től folyamatosan lehet pályázni, az első elbírálási időszak beadási határideje március 28.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem elkötelezett a nemzetközi mércével is mérhető kiválóság és a sokszínű tudományegyetemi működés mellett, amelyben kiemelt szerepet játszik a kutatóegyetemi célok megvalósítása és a nemzetközi egyetemi versenyben való szereplés erősítése. Az ELTE vezetése és szenátusa ennek érdekében amellett döntött, hogy létrehozza az Egyetemi Kiválósági Alapot (EKA).

Az Egyetem kiemelkedően fontosnak tartja azokat a tevékenységeket, amelyek a globális és tematikus rangsorokban történő jelentős előrelépést szolgálják, jelentősen növelik az Egyetem nemzetközi tudományos beágyazottságát és tudományos és innovációs reputációját, megerősítik a közvetlen hozzáférést az EU-s közvetlen fejlesztési forrásokhoz.

Pályázható kategóriák:

  • Kiemelkedő presztízsű tudományos publikáció díjazása
  • Európai uniós (Horizon Europe) pályázatok beadásának honorálása
  • ELTE kutatócsoport pályázat (fiatal/junior)
  • Külföldi oktató/kutató alkalmazása
  • Nemzetközi mesterszak képzési tervének elkészítése és a szak elindítása
  • Nemzetközi konferenciaszervezési pályázat
  • Innovációs célú felhasználás

A pályázatokat 2022. március 1-től folyamatosan lehet elektronikusan benyújtani. A 2022. március 28-ig benyújtott szabályszerű pályázatok legkésőbb 2022. április 25-ig elbírálásra kerülnek. A 2022. március 29. és szeptember 30. között benyújtott szabályszerű pályázatokat legkésőbb 2022. október 31-ig bírálják el.

A pályázatokat az Egyetemi Kiválósági Alap Operatív Bizottság (EKA OB) bírálja el.

A pályázat benyújtásának helye: eka@elte.hu

Részletes információ