Elismerés a Tanítsunk Magyarországért Program mentorhallgatóinak

2024.02.14.
Elismerés a Tanítsunk Magyarországért Program mentorhallgatóinak
Az ELTE Tanárképző Központban 23 olyan hallgató vehetett át oklevelet, aki legalább négy szemeszter óta dolgozik a programban.

Az ELTE 2020 januárjában kapcsolódott be az immár 21 egyetem közreműködésével zajló Tanítsunk Magyarországért Programba, amely hátrányos helyzetű településeken támogat általános iskolai tanulókat. A mentorhallgatók féléves felkészítő kurzus után hetente járnak a 6–8. osztályos, Pest és Nógrád vármegyei hátrányos helyzetű településeken élő gyerekekhez, és segítenek nekik a tanulásban, a pályaválasztásban, környezetük jobb megismerésében.

Az ELTE-n a programot koordináló Tanárképző Központ (TKK) február elején elismerő oklevéllel jutalmazta azokat a hallgatókat, akik már négy féléve vesznek részt a mentorálásban. Az elismeréseket György László, a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjáért felelős kormánybiztos, Papp Tünde, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány szakmai vezetője, Csapodi Csaba, az ELTE TKK főigazgatója, valamint Kiss Edina programvezető adták át.

Elismerő oklevelet vehetett át Baranyi Hanna, Bessenyei Brigitta, Biró-Markovics Dániel Máté, Csák Rebeka Fanni, Csente Dorottya Zsófia, Farkas Dániel Sándor, Haszilló Regina, Józsa Fanni, Késmárky Csaba Zsombor, Kovács Liliána, Láng Gabriella, Lévai Lilla Valéria, Lisznai Bonita, Makk Olivér, Molnár Krisztina Dorottya, Nyisztor Sarolta, Orbán Mária Evelin, Rácz Bálint Máté, Scheib Luca Anna, Szokol-Humay Blanka, Tóth Viktória, Ulicska Sára Kata és Zubor Sándor Boldizsár.

A Tanítsunk Magyarországért Program szemeszterről szemeszterre várja a Budapesten tanuló, segíteni vágyó, nappali vagy levelező tagozatos mentorhallgatókat az ELTE minden karáról. A TM1 kódú felkészítő kurzust a Neptunban lehet felvenni, az órákat tömbösítve pénteken vagy szombaton tartják az ELTE kiváló oktatói. A programról és a felkészítő kurzusról itt olvashat bővebben.

A díjátadó ünnepségről további fotók érhetők el az ELTE TKK honlapján.

Borítókép: ELTE Online