Elismerés ELTE-s innovátoroknak

2020.02.26.
Elismerés ELTE-s innovátoroknak
A 2019. évi ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázat két helyezettje is díjazásban részesült az Újbuda Önkormányzata és a Spin-Off Klub által ötödik alkalommal meghirdetett Újbudai Hallgatói Startup pályázaton.

Újbuda Önkormányzata és a Spin-Off Klub felhívására 19 pályamű érkezett, közülük kilencen kerültek a döntőbe, a zsűri közülük választotta ki a négy nyertest. A pályázaton 35 év alatti, a XI. kerületben campusszal vagy Újbudával együttműködési megállapodással rendelkező felsőoktatási intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező, illetve a XI. kerületben állandó lakcímmel rendelkező felsőoktatási hallgatók indulhattak egyénileg vagy legfeljebb ötfős csoportban.

A pályázaton két ELTE-s csapat projektje is jelentős sikert aratott. 

A Nightingale Urbán Ida (ELTE TáTK) projektje. Az általa kifejlesztett technológiai környezetben vak és látássérült emberek akadálymentesen használhatnak és értelmezhetnek matematikai témájú vagy egyéb, számításokat és képleteket tartalmazó dokumentumokat. Az alkalmazás bármilyen forrásból származó matematikai kifejezéseket felismer, értelmez és fel is olvas, amit fejlesztőjük gépi tanulási módszerekkel, ezen belül neurális hálókkal szeretne megvalósítani.

Az OkosKukac Lukács Teodóra (ELTE PPK), Skriba Dániel (BME), Szilvágyi Bíborka (BCE), Skriba Máté (BME) és Piri Annamari (BME) projektje. Az alkalmazás összekapcsolja az oktatástechnológiát és a környezetvédelmet, kiegészítve a pedagógusok munkáját. A tervezett hulladékgyűjtő a legkisebbek oktatásához kínál innovatív lehetőséget, a gyerekek a képernyőn megjelenő utasítás (kép és szöveg) segítségével dönthetnek az eldobandó szemét sorsáról, szelektálhatnak. 

A projektekről további információ az ELTE Innovációs Központ munkatársaitól kérhető.

Forrás: Újbuda.hu


Korábban:

A hallgatói ötletpályázat díjazottjai
Sokoldalú innováció az ELTE-n