Elismerés tehetséggondozásért

2018.03.05.
Elismerés tehetséggondozásért
Az ELTE IK három oktatója – Horváth Győző, Horváth Gyula és Zsakó László – vehetett át Elismerő Oklevelet Balog Zoltántól 2018. február 28-án a Vigadóban a nemzetközi diákolimpiákon eredményesen szereplő tanulók felkészítéséért.

A tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, és az a cél, hogy minél többen jussanak hozzá azokhoz a lehetőségekhez, amelyek a tehetség kibontakoztatásához elengedhetetlenek – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a rendezvényen.

A miniszter kitért arra, hogy tavaly 34-en képviselték a magyar színeket a nemzetközi diákolimpiákon, ahonnan 7 arany, 14 ezüst és 4 bronzéremmel tértek haza. Meggyőző eredménysor, amely mindenkinek örömet szerzett: egyéni teljesítmény, közös siker. Ezek a diákok a piros-fehér-zöld színeket is képviselték, mondta, s egyúttal azt is, amit ennek az országnak az életében a tudomány jelent.

Az eseményen eredményes munkájáért Miniszterelnöki Elismerő Oklevelet vett át Zsakó László és Horváth Gyula, Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Horváth Győző.

Az ELTE IK oktatói a magyar informatikai csapatot készítették fel a 2017 nyarán Teheránban megrendezett Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára,

ahonnan a csapat tagjai 1 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel tértek haza.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által néhány éve indított Neumann János Tehetséggondozó Programon regionális szinten 400, országos szinten pedig 60 tehetséges diák készülhet fel a versenyszereplésekre, havi 1–1 foglalkozással. 2017-ben az NJSZT tehetséggondozásért felelős alelnöke, Zsakó László és Horváth Gyula csapatvezető az NJSZT Tehetséggondozási Szakosztály képviseletében vezették a felkészítést.