Elkezdődött a MARIHE program első tanéve

2019.10.10.
Elkezdődött a MARIHE program első tanéve
Évnyitót és konzorciumi találkozót rendezett szeptember 24. és 27. között a Master in Research and Innovation in Higher Education Research Erasmus Mundus mesterprogram az ausztriai Kremsben.

A MARIHE képzési programjában az ELTE PPK Neveléstudományi Intézete felel a „Tanulás és tanítás a felsőoktatásban” specializációért, amely beleépül az angol nyelvű neveléstudományi MA szakba. A rendezvényeken egyetemünket Halász Gábor akadémiai koordinátor, Kálmán Orsolya képzési programfelelős és Saád Judit projektmenedzser képviselték.

Az első évfolyamból öt Erasmus Mundus ösztöndíjban részesülő hallgató folytathatja tanulmányait e specializációban. A program hatéves futamideje alatt a Kar összesen 20–25 MARIHE hallgatót fogad majd. Az ideérkező hallgatók a nemzetközi képzés során három európai (Ausztria, Finnország, Németország) és két ázsiai (Kína, India) ország partneregyetemének képzésében vesznek részt, akiknek a program elvégzésével lehetőségük nyílik arra, hogy a jövő felsőoktatás-menedzsment szakembereiként, felsőoktatás-kutatókként, illetve hazai vagy nemzetközi oktatáspolitikai szakértőkként folytassák szakmai útjukat.

A program részeként a hallgatók mintegy húsz társult partnernél végezhetnek szakmai gyakorlatot, ezek között olyan neves nemzetközi szervezetek is találhatók, mint az OECD vagy az Európai Egyetemek Szövetsége.

Forrás: ELTE PPK