Elstartolt az EFOTT

2018.07.11.
Elstartolt az EFOTT
Az EFOTT házigazdája idén az ELTE, így a zenei programok mellett tudományos, kulturális és társadalmi témákat is kínálnak az érdeklődőknek.

A Velencei-tó partján egész héten, vagyis július 15-ig tart az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A hetijegyesek már július 10-én, a mínusz első napon is szórakozhattak, a fesztivál hivatalos megnyitóját azonban július 11-én 14 órától tartják Velencén.

A korai érkezőket már július 10-én welcome partyval várták a szervezők, a focirajongók a VB Arénában az elődöntőt nézhették meg, az ELTE Civil színpadán pedig a Blaha Akusztik és a Magashegyi Akusztik szórakoztatta a látogatókat. A július 11-i nulladik napon is színes lesz a zenei kínálat: a DJ-ktől a Spy the Ghoston és a Kozmixon át a Necc party-ig és a táncházig többféle stílus közül válogathatnak a bulizni vágyók.

A rendezők munkáját idén az ELTE hallgatói is segítik, többek között sport- és civil programok felvonultatásában. Az ELTE Civil Színpadán július 12–15. között csaknem húsz eseménnyel szólítják meg napközben a fiatalokat. Csak néhány rendezvény ízelítőül: Horváth Simon kémiai kísérleteket mutat be, Sárhegyi István űrjogász ismeretterjesztő előadást tart, lehet majd ELTE-s élsportolókat kérdezni, és a fiatalokat érintő aktualitások, valamint a futball VB is szóba kerülnek egy-egy kerekasztal-beszélgetésen.

A velencei fesztiválon nyolc különféle zenei stílust felvonultató helyszínen kínálnak a látogatóknak tartalmas programot a hip-hop színpadtól a party arénán át a népzenének is teret adó muzsika szigetig. Fellép majd a Magyarországra először érkező Jessie J, a brit közönségkedvenc, John Newman, és ott lesz Lost Frequencies, illetve a rock stílus kiemelkedő dán képviselője, a Volbeat, és színpadra lép Dub FX is. Idén több mint 100 magyar fellépő előadását is élvezhetik a fesztiválozók. Velencén koncertezik például Rúzsa Magdi, a Wellhello, a Punnany Massif, a Halott Pénz, Majka&Curtis, a Brains, a Kelemen Kabátban, az Irie Maffia, a Margaret Island, a Cloud 9+ és Szabó Balázs bandája, a rock jegyében pedig többek között a Tankcsapda, a Kowalsky Meg a Vega, az Anna and the Barbies, a Leander Kills, a Dorothy és a Paddy and the Rats.

Bővebb információ EFOTT-os aloldalunkon

Részletes programok

Fotó: EFOTT Facebook