ELTE-s érmek a budapesti félmaratonon

ELTE-s érmek a budapesti félmaratonon
Csere Gáspár, a BEAC futónagykövete a férfiaknál, ifj. Nagy Julianna, az ELTE Sashegyi Gepárdok versenyzője a nőknél szerzett ezüstérmet.

Nyolcvan ország több mint ötezer futója gyűlt össze szeptember 11-én az ELTE lágymányosi campusán, hogy teljesítse a 37. Wizz Air Budapest Félmaraton 21 kilométeres távját. A járvány óta ilyen nagy számban még nem jelentkeztek félmaratonra, a mezőny reggel 8-kor indult Európa egyik legszebb futóútvonalán. 

A távot a férfiaknál Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont) nyerte 01:04:57-es idővel. Csere Gáspár, a BEAC olimpikonja, az ELTE korábbi futónagykövete ezüstérmet szerzett, míg a harmadik helyen Sahajda Tibor (Cassovia Running Team) ért célba. A nőknél Virág-Erdélyi Zsófia (Csömör Sport) bizonyult a leggyorsabbnak 01:14:12-es idővel, a második Ifj. Nagy Julianna (ELTE Sashegyi Gepárdok), a harmadik File Zita (DVTK) lett.

Akik most nem álltak neki egyéniben a félmaratonnak, azok párosban vagy trióban is teljesíthették a távot, vagy indulhattak a 10 kilométeres versenyen, amelyet Szalay Krisztián,  az ELTE sportügyekért felelős rektori biztosa és Papp András Pál, a rendezvényt támogató hazai élelmiszerlánc ügyvezetője kürtjellel indítottak el. Az esemény távjaira összesen csaknem 8500-an neveztek, a 720 hazai településen túl sok sportoló érkezett Szlovákiából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából és Németországból.

A részletes eredménylisták elérhetők a főszervező Budapest Sportiroda (BSI) honlapján, az ELTE Sashegyi Gepárdok eredményei pedig a futócsapat közösségi oldalán.


Virág-Erdélyi Zsófia, ifj. Nagy Julianna és File Zita állhattak a dobogóra

Szeptember 20-án szintén a lágymányosi campuson rendezik meg az ELTE hagyományos egyetemi futóversenyét, az 5vös 5km-t, ahol főként egyetemi polgárok állnak rajthoz. A résztvevők itt találkozhatnak Jászapáti Petra olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázóval is, aki a 2022/23-as tanévben az ELTE Sport arcaként népszerűsíti a testmozgást az egyetemen.

Borítókép: Kerékgyártó Péter