ELTE-s érmek minden sportágban a X. KEK-en

2019.03.06.
ELTE-s érmek minden sportágban a X. KEK-en
A jubileumi Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját idén is az „Egyetemi sport határok nélkül” jelmondattal rendezte meg az ELTE 120 éves sportegyesülete, a BEAC. 70 csapat 900 sportolója és 30 egyéni sportoló vett részt az eseményen. A budapesti egyetemek mellett többen érkeztek Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről. A jubileumi torna február 28-án a Sporttrendek a Kárpát-medencében című konferenciával kezdődött.

A KEK többi napján már a mozgásé volt a főszerep: multisport esemény révén a szervezők az asztaliteniszt és az e-sportot is felvették a KEK palettájára. Március elsején és másodikán öt különböző sportágban mérhették össze tudásukat az egyetemi diákok. Pénteken zajlott az ELTE Lágymányosi Campus északi tömbjében az e-sport torna. Ezzel párhuzamosan kezdődtek a Tüskecsarnokban a kosárlabda- és a röplabda-mérkőzések, valamint a BEAC csarnokban és a Ludovika Arénában a futsalmeccsek.

A futsaltorna döntőjének kezdőrúgását Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, a KEK védnöke végezte el. A döntő mérkőzést a BME és az ELTE-BEAC játszotta. A rendes játékidőben 1:1-re végződött a párharc, amelyet drámai büntetőpárbaj követett. A játékvezető az első büntetőt 2-szer újrarúgatta, majd a büntetőpárbajban az ELTE-BEAC játékosai kétszer hibáztak, így végül a BME csapata örülhetett. A félidőben az BEAC cheerleader csapata szórakoztatta színes bemutatójával a közönséget.

Az ünnepélyes díjátadón részt vett Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, a BEAC korábbi elnöke, Babos János, az ELTE Szolgáltatási Igazgatóságának vezetője, Vágvölgyi György, az ELTE Sport Kft. ügyvezetője, Kiss Viktor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sportért felelős elnökségi tagja, valamint Mayer Antal, a Mayer Pince tulajdonosa, és Simon Gábor a BEAC igazgatója.

A már hagyománnyá vált jótékonysági gyűjtést idén is megtartották a KEK szervezői. A közelmúlt ukrajnai eseményei világossá tették a szervezők számára, hogy a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket szükséges támogatni, ezért a Nagyszőlősi 3. számú Perényi Zsigmond Középiskola diákjai számára gyűjtöttek adományokat.

Az esemény az Országgyűlés, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága és Külhoni Felsőoktatási Főosztálya, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, az ELTE, a Joma, a MEFS, az ELTE HÖK, a Rákóczi Szövetség, a Campus Hungaricus Alapítvány, a Budapesti Röplabda Szövetség és a VIWA Vitaminwater támogatásával jött létre.

Eredmények:

Egyetemi futsal

1. BME
2. ELTE
3. Óbudai Egyetem

Alumni futsal

1. OE
2. Sepsi 08
3. Paksi Halászlé

Férfi röplabda

1. BME
2. Eszterházy Károly Egyetem
3. Testnevelési Egyetem

Női röplabda

1. Eszterházy Károly Egyetem
2. Nemzeti Közszolgálati Egyetem
3. ELTE

Férfi kosárlabda

1. Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2. Semmelweis Egyetem
3. ELTE

Női kosárlabda

1. Közgáz SC
2. ELTE
3. KMDSZ Kolozsvár

Asztalitenisz

Egyéni verseny

Jakus Tamás (ELTE-SEK)
Ihász Máté (Pannon Egyetem)
Bencsik Gergely (TE)

Páros verseny

1. Nagy Réka – Ihász Máté (ELTE-SEK, Pannon Egyetem)
2. Földes András – Jakus Tamás (ELTE-SEK)
3. Both Levente – Szalóky Boldizsár (ELTE)

E-sport PS4:

1. Nagy Dávid – MTK
2. Balásfalvi Zoltán - MTK
3. Rácz András - MTK

E-sport Xbox ONE:

1. Tóth Bence
2. Busling István
3. Vass Levente

E-sport szuperdöntő:

1. Nagy Dávid – MTK
2. Tóth Bence

X. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

X. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

0

/

0

0

/

0