ELTE-s fölény a gyakorlóiskolai rangsorban

2018.11.19.
ELTE-s fölény a gyakorlóiskolai rangsorban
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem három intézménye vezeti a HVG egyetemi gyakorlóiskolákról összeállított 2019-es rangsorát, az élen az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium áll. Az első öt legjobb gyakorlóiskola közé a budapesti középiskolák mellett az ELTE szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziuma is bekerült.

Ahogy a HVG 2019-es összesített rangsorát, úgy a gyakorlóiskolai rangsort is az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium vezeti, amelynek diákjai a kompetenciaméréseken, az érettségin és a felvételin is jó eredményeket értek el.

Rang

Intézmény

1.

ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)

2.

ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)

3.

ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)

4.

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Átalános Iskolája

5.

ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Szombathely)

Ahogy az előző években, úgy az idén is három fő szempont alapján állt össze a rangsor: figyelembe vették a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2017-es kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

Forrás: Eduline