ELTE-s hallgató az ország legintelligensebb diákja

2017.01.19.
ELTE-s hallgató az ország legintelligensebb diákja
Az idei évben is megrendezték „A Nagy Diák IQ-tesztet”: a 2016 szeptembere óta tartó versenysorozat legeredményesebb diákja a fiúk között Nagy Kartal, az ELTE matematika szakos hallgatója lett.

A DUE Médiahálózat által szervezett háromfordulós, országos versenyen több mint 18 ezren vettek részt. Az első fordulóban egy több éves fejlesztéssel készült, betanulhatatlan, adaptív IQ-tesztet lehetett ingyen kitölteni az interneten. Az online fordulóban több mint 18 ezren tették próbára a tudásukat.A második fordulóba több mint háromezren jutottak be 125 pont feletti IQ eredménnyel. Itt a Mensa HungarIQa hivatalos felvételijével birkóztak meg egy élő tesztíráson, majd innen a legalább 135-ös IQ-val rendelkezők mehettek tovább a döntőbe. Ők a népesség legintelligensebb egy százalékához tartoznak.

A január 17-i döntőt Budapesten, a Várkert Bazárban rendezték meg, közel négyszáz diák részvételével. A Nagy Diák IQ-teszt legintelligensebb fiú versenyzője címet megszerző ELTE-s Nagy Kartal a döntőben a rendelkezésre álló 25 perc helyett 11 perc 6 másodperc alatt végzett a kitöltendő teszttel. A lányok közül a 21 éves győri Kadocsa Rebeka Dóra, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem negyedéves gépészmérnök hallgatója bizonyult a legintelligensebb diáknak.

Szinte már hagyomány, hogy az ország legintelligensebb egyetemista fiúja az ELTE hallgatója: a 2014-es teszten Dankovics Attila, a TTK elméleti matematikus és az IK programtervező informatikus hallgatója, 2015-ben pedig Bán Róbert, az IK programtervező informatikus hallgatója volt a nyertes.

fotó: Kecskeméti Dávid

Forrás: csalad.hu