Európa-szerte követik a BEAC online edzéseit

2020.04.23.
Európa-szerte követik a BEAC online edzéseit
Nagy sikert aratott a sportolók és sportolni vágyók körében a BEAC online edzéssorozata, a „Sport mindenkor”. Az ELTE sportklubja április 20-tól bérlettel kínál edzéseket, de az ingyenes órák is folytatódnak.

A hetente több aerobik- és jógaórával jelentkező "Sport mindenkor" sorozat célja legfőképpen az, hogy a BEAC pótolja a járványügyi helyzet miatt nem látogatható edzéseket, hozzájáruljon az egészségmegőrzéséhez, valamint a sportolás rendszerességének fenntartásához.

A három hét alatt a jógás foglalkozásoknak majdnem 25 ezres, míg az aerobikedzések közel 75 ezres nézettsége volt. Az edzések fontosságára felhívták az edzők, oktatók is a figyelmet: a járvány idején kifejezetten fontos a testmozgás, hiszen erősíti az immunrendszert. Jógából összesen négy különböző típust gyakorolhattak a nézők, gerincjógát, dinamikus jógát, fasciális jógát és power jógát. Az aerobikedzők is kitettek magukért, hiszen volt napindító és hétvégi edzés, zumba, alakformáló, gerinctréning és boksz aerobik is.

A közönség nagyrésze a fővárosból került ki, de voltak résztvevők Cserszegtomajtól kezdve Balatonalmádin és Debrecenen át egészen Kolozsvárig. Legnagyobb meglepetésre

többen Európa különböző pontjairól jelentkeztek be, egyebek között Bajorországból és Hágából is.

„Ez nagyon jól esett most, köszönöm, Írisz! Gratula mindenkinek, aki végigcsinálta, nem is volt olyan könnyű" – írták. – "A karantén óta az órád az első alkalom, hogy kiszakadok a punnyadásból" – mondott köszönetet egy másik résztvevő. "Nagyon jól esett, átmozgatta a gerincemet meg mindenemet az egész napos ülés után! Bármilyen gyakorlatod van derékfájósoknak, szívesen látnám!" – jeleztek vissza a gerinctréning után. És még nemzetközi hallgató is írt: „Thanks for the effort you put into making these trainings, it means a lot! I'm looking forward to the next class!"

A szervezők örömmel olvasták a számos pozitív visszajelzést. Sokan a programnak köszönhetően kezdtek el – akár családtagokkal közösen – újra mozogni. Ez sok erőt ad a szervezők, edzők számára is, hogy folytassák a megkezdett munkát.

Április 20-tól új fázisába lépett a BEAC „Sport mindenkor” programja, immár bérlettel követhetők az online aerobik és jógaórák. Az új rendszerről az alábbi linken olvashat többet.

Ugyanakkor az ingyenes edzések sem érnek véget. A BEAC számára kiemelten fontos, hogy mindenki számára elérhető legyen a sportolás, kiemelten a jelenlegi nehéz időben. Az ingyenes órarend ezen a linken található.

Az ELTE Szolgáltatási Igazgatóságának támogatásának köszönhetően az egyetem dolgozói kimondottan nekik szóló, online edzéseken is részt vehetnek, míg a kollégiumok lakói immáron otthonaikban, élő közvetítésekkel folytathatják a kollégiumi edzéseket.

Forrás: BEAC