Online edzések az ELTE dolgozóinak

2020.04.01.
Online edzések az ELTE dolgozóinak
A korábbi ingyenes gerinctréning-, aerobik- és saját testsúlyos edzések a távolléti oktatás idején is folytatódnak, emellett futótippekkel és edzéstervekkel is várja az érdeklődőket a BEAC.

A jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatban olyan kormányzati döntések születtek, melyek jelentősen érintik az ELTE működését, így a dolgozói edzéseket is. Az ELTE Szolgáltatási Igazgatóság támogatásának köszönhetően, a BEAC szervezésében azonban a rendkívüli intézkedések mellett sem kell lemondani a rendszeres testedzésről, a szervezett mozgásról.

Az ELTE célja, hogy – alkalmazkodva a jelenlegi helyzethez – kellemesebbé tegye munkatársainak a megváltozott életkörülményeket, a megszokottól eltérő munkarendet. Egyetemi sportklubja, a BEAC szakképzett edzői élő edzésvideókkal támogatják az otthoni sportolást, emellett Csere Gáspár, a BEAC Atlétika szakosztályának kiválósága, többszörös országos bajnok maratoni és félmaratoni futó is hasznos tanácsokat ad azoknak, akik a karantén idején a szabadba vágynak.

Órarend

Hétfő: 6:30 – Gerinctréning – Ildikó
Hétfő: 18:00 – Saját testsúlyos edzés
Kedd: 7:00 – Gerinctréning – Kinga
Kedd: 7:30 – Saját testsúlyos edzés
Szerda: 18:00 – Saját testsúlyos edzés
Csütörtök 6:30 – Alakformáló aerobik – Loretta
Csütörtök: 7:00 – Gerinctréning – Kinga
Csütörtök: 7:30 – Saját testsúlyos edzés

A saját testsúlyos edzések Facebook-csoportban, élő videókon követhetők. Az aerobik és gerinctréning órákat Skype felületen tartják meg. Csere Gáspár futótippjei a BEAC Facebook-oldalán és a honlapon érhetők el. Ugyanitt videók láthatók a megfelelő bemelegítésről, nyújtásról és erősítésről, és tippeket kapunk arra, hogy a szabályok betartása mellett hogyan erősíthetjük egészségünket és tarthatjuk edzésben magunkat.

Aki csatlakozna az online közvetítésekhez, jelentkezzen név, szervezeti egység, edzéstípus és telefonszám megadásával a szervezes@beac.elte.hu email címen.

A BEAC "Sport mindenkor"mottóval húsvétig online edzéssorozatot is indított, amelyen bárki részt vehet.