Európai Digitális Kincsek

Európai Digitális Kincsek
04/24

2023. április 24. 15:00 - 17:00

ELTE BTK Doktori védések terme (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, -150)

04/24

2023. április 24. 15:00 - 17:00

ELTE BTK Doktori védések terme (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, -150)


Az ELTE BTK és a Kreatív Európa Iroda négyalkalmas sorozatot hirdet április 24. és május 19. között: az első rendezvényen Mondik Gábor (Kreatív Európa Nonprofit Kft.) és Szatucsek Zoltán (Magyar Nemzeti Levéltár) tart előadást.

A sorozatban az érdeklődők megismerkedhetnek a Kreatív Európa Program pályázati területeivel és az elérhető támogatási formákkal, valamint bemutatkoznak magyar vezetéssel vagy részvétellel megvalósult – vagy folyamatban lévő – projektek, amelyek képviselői a pályázás menetével és a projektek lebonyolításával kapcsolatban is megosztják tapasztalataikat a hallgatósággal. A meghívott előadók foglalkoznak partnerkeresési, a projektmenedzsmentet érintő, kommunikációs-disszeminációs témákkal, valamint válaszolnak a felmerülő kérdésekre is. 

Program:

  • A Kreatív Európa Program (Kultúra ág) pályázati lehetőségeinek bemutatása (Mondik Gábor, a Kreatív Európa Nonprofit Kft. Kultúra ágának vezetője)
  • Európai Digitális Kincsek – innovatív levéltárak (Szatucsek Zoltán, a Magyar Nemzeti Levéltár Innovációs és Informatikai Igazgatóságának igazgatója)
    Bővebb információ a Kreatív Európa Történetek blogon

Öt nemzeti levéltár, egy írországi egyetem és az ausztriai székhelyű, több száz kisebb levéltárat összefogó ICARUS ernyőszervezet együttműködéséből született meg a European Digital Treasures (Európai Digitális Kincsek) című hosszú távú nemzetközi projekt. Szatucsek Zoltán előadásában bemutatja a Magyar Nemzeti Levéltár programjait, amelyek fókuszában olyan innovatív megoldások állnak, amelyek a hagyományos közgyűjteményi modellt fogyaszthatóbbá, érdekesebbé teszik a társadalom számára, és összekapcsolják az intézményeket az állampolgárokkal.

Az esemény az ELTE BTK Kreatív tavasz eseménysorozatának része. A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Facebook-esemény

Borítókép: Múzeumok Éjszakája a Magyar Nemzeti Levéltárban (2019) – fotó: Lantos Zsuzsanna