Európai Nyelvi Díj 2015 – felhívás

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet az idegen nyelvek oktatása terén működő intézmények számára az Európa Nyelvi Díj 2015 cím elnyerésére. Az Európai Bizottság által indított kezdeményezés célja, hogy hivatalos elismerésben részesítse az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, példaértékű és innovatív programokat az oktatás és képzés bármely szintjén. A pályázatok beérkezési határideje 2015. június 8.

A nyertes pályázatot benyújtó intézmények és megjelölt partnereik oklevelet kapnak, melyet az Európai Bizottság Többnyelvűségi Biztosa, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető tisztségviselője lát el kézjegyével. A díjazottak között 500 000 Ft-ot osztanak ki. Az anyagi támogatás a program széleskörű megismertetésére, továbbfejlesztésére fordítható, a díjazottak használhatják az Európai Nyelvi Díj emblémáját kiadványaikon.

Az Európai Nyelvi Díjat 1998-ban alapították az Európai Unió tagállamainak kezdeményezésére. Az azóta eltelt időben Európa-szerte több mint hétszáz intézmény vehette át a nyelvoktatásban elért kiemelkedő eredményeiért járó Díjat. Magyarországi pályázók először 2002-ben indulhattak a Díjért folyó versenyben, 2014-ben az ELTE BTK Magyar jelnyelvi specializáció képzését is díjazták.

Részletes pályázati kiírás a Tempus Közalapítvány honlapján

2015.04.29.