Ezüstérmes lett az ELTE a csörgőlabda MEFOB-on

2021.11.29.
Ezüstérmes lett az ELTE a csörgőlabda MEFOB-on
Másodszor rendezett november 26-án csörgőlabda országos döntőt az ELTE és a BEAC: a bajnokságon idén már hat egyetem több csapata vett részt.

Az ELTE Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) által kezdeményezett torna célja, hogy lehetőséget adjon az integrált sportolásra, a látássérült hallgatótársakkal történő azonosulásra, népszerűsítse a csörgőlabda sportágat, illetve elősegítse a felsőoktatási parasport fejlődését.

Az ELTE Inkluzív Sportnapok csörgőlabda kupáiból kinövő országos bajnokságot – a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, a HÖOK, a Nemzeti Sportközpontok, az ELTE SHÜTI és a BEAC együttműködésével – idén a Tüskecsarnok egyetemi tornatermében rendezték meg.

"Óriási dolog, hogy ma itt ennyi ép és látássérült egyetemi hallgató közösen méretteti meg magát egy parasportban" – hangzott el Szabó László, a BEAC alelnökének beszédében. A Magyar Paralimpiai Bizottság újraválasztott elnöke kiemelte: minden sport mindenkié, és fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, vesztesnek lenni. Kovács György, a MEFS főtitkár helyettese köszönetet mondott az ELTE-nek és a BEAC-nak a rendezvény megszervezésért, és kifejezte örömét, hogy az idei évben a korábbinál több csapat indult a versenyen.

A résztvevőket köszöntötte még Szappanos Pál István, a Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Bizottságának elnöke, valamint Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke. Az eseményen jelen volt Dani Gyöngyi, a tokiói paralimpián bronzérmet szerzett, 4-szeres ezüst- és 2-szeres bronzérmes vívó, Babos János, az ELTE Szolgáltatási igazgatóság igazgatója, Simon Gábor, a BEAC igazgatója, Toponári Gábor, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetség ügyvezető elnöke, Varga Réka, az ELTE EHÖK Elnöke, valamint Dányi Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója.

A megnyitót követően gálamérkőzésre is sor került, ahol Szabó László mellett Dányi Anita, Murai László, valamint Simon Gábor is megmérkőztek a Magyar Csörgőlabda Válogatott tagjaival.

A tornán a Budapesti Corvinus Egyetem két csapata, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Testnevelési Egyetem, az ELTE Savaria Egyetemi Központ, valamint az ELTE koedukált csapatai csaptak össze. Az ELTE csapata a II. helyet szerezte meg. A dobogó legmagasabb fokára a Debreceni Egyetem csapata állhatott fel.

A 2019-es, első Csörgőlabda MEFOB az ELTE-sek győzelmével zárult, tudósításunkat itt olvashatja el.

Forrás: BEAC