Folytatódik az online oktatás

2021.02.04.
Folytatódik az online oktatás
Februárban elkezdődött a 2020/2021-es tanév tavaszi szemesztere, a vírushelyzet miatt továbbra is távolléti oktatással. Az egyetem változatlanul a járványügyi védekezés személyi követelményeinek betartására kéri valamennyi polgárát.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Járványügyi Operatív Koordináló Testület (JOKT) 2021. február 4-i tájékoztatójában megerősítette: továbbra is hatályban vannak az online oktatást és számonkérést előíró szabályok az egész egyetemen. Az ELTE az aktuális járványügyi helyzet alapján dönt a jövőben a szigorítások enyhítéséről.

Az Egyetem a 2020/2021-es tanév tavaszi szemeszterét távolléti oktatással kezdi meg, és azt az ellenkező rendelkezésig fenntartja. Egyúttal bízik benne, hogy a járvány terjedése tartósan olyan kedvező fordulatot vesz, hogy a félév során hibrid oktatásra tud majd átállni. 

Az ELTE jelenleg is a védelmi intézkedések legszélesebb körét alkalmazza az egyetemi polgárok védelme érdekében, így ezek fenntartása mellett új korlátozásokat a jelenlegi ismeretek alapján nem tervez bevezetni.

A távolléti oktatás idején az Egyetem üzemszerű működése folyamatos. Így minden oktató, kutató, tanár, munkatárs munkavégzésre köteles. A munkavégzés helye akkor lehet otthoni, ha azt a feladatok maradéktalan ellátása megengedi. Továbbra is fennmarad az elektronikus ügyintézés az Egyetemen.

Az Egyetem nyomatékosan kéri valamennyi polgárát a járványügyi védekezés személyi követelményeinek a betartására. Kéri, hogy szigorúan és következetesen teljesítsék különösen a maszkhasználattal, a távolságtartással, a kijárási korlátozásokkal és személyi higiénével kapcsolatos jól ismert követelményeket és előírásokat.

A koronavírussal kapcsolatos összes intézkedésről, tájékoztatóról és hírről bővebben itt tájékozódhat: www.elte.hu/koronavirus