Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre

2022.09.29.
Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Irodája ezúton írja ki az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján az ELTE RK Nemzetközi Stratégiai Iroda által koordinált pályázati felhívást, melynek keretében két hallgatónk ösztöndíjat nyerhet el a 2023. tavaszi félévére.

Pályázat leírása

Az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján egyetemünk két hallgatója ösztöndíjjal tanulhat Heidelbergben a 2023. tavaszi félévében. A pályázat 5 hónapra kínál ösztöndíjat. Emellett a Heidelbergi Egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat.

A hallgatók a 2023. tavaszi félévére pályázhatnak.

Ki pályázhat?

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatói. 

Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akiknek szakterülete megtalálható a fogadó egyetem által kínált képzések között (http://www.uni-heidelberg.de/). Magas szintű német nyelvtudás előnyt jelent a pályázatok elbírálásánál.

A választott oktatási nyelvtől függően (angol vagy német) a hallgatóknak legalább B2 szintű nyelvtudással kell rendelkezniük. Kérem, vegyék figyelembe, hogy nem minden tanszék kínál teljes kurzusprogramot angol nyelven.

Pályázás módja

Kérjük, a pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat csatolják egy példányban:

  • Önéletrajz (magyar vagy angol nyelven)
  • Elvégzett tanegységekről kiadott igazolás angol nyelven. (Transript of Academic Records)
  • Maximum egyoldalas esszé magyar vagy angol nyelven „Hogyan segítené a pályázat elnyerése a tudományos előmenetelemet?” címmel, melyben a hallgató bemutatja, miért kíván jelentkezni a Heidelbergi Egyetemre

A fentiek mellett a jelentkezők egyéb bizonyítványokat, okleveleket, kitüntetéseket is csatolhatnak, ezek előnyt jelentenek.

Kérjük, pályázatukat minden esetben gondosan állítsák össze, hiánypótlásra nincs lehetőség. A hallgató a pályázat benyújtásával az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakhoz hozzájárul.

A pályázat kizárólag az alábbi online jelentkezési formon nyújtható be: ŰRLAP.

Jelentkezési határidő

A pályázat benyújtási határideje: 2022. október 23.

További információ:

Chmara Ildikó
Nemzetközi Stratégiai Iroda
E-mail: ildiko.chmara@rk.elte.hu.