Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre

2024.03.18.
Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre EN
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Irodája ezúton írja ki az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján az ELTE RK Nemzetközi Stratégiai Iroda által koordinált pályázati felhívást, melynek keretében 2 hallgatónk ösztöndíjat nyerhet a 2024. őszi félévére.

Pályázat leírása

Az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján egyetemünk két hallgatója ösztöndíjjal tanulhat Heidelbergben a 2024. őszi félévben. A pályázat 5 hónapra kínál ösztöndíjat, emellett a Heidelbergi Egyetem a kinti tanulmányokat illetően elengedi a fizetendő tandíjat is.

A hallgatók a 2024. őszi félévre pályázhatnak.

Kik pályázhatnak?

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem alap-, mester- vagy PhD-képzésen tanuló hallgatói, akik legalább 1 lezárt félévvel rendelkeznek a jelentkezés beadásakor.

Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akiknek szakterülete megtalálható a fogadó egyetem által kínált képzések között (http://www.uni-heidelberg.de/). Magas szintű német nyelvtudás előnyt jelent a pályázatok elbírálásánál.

A választott oktatási nyelvtől függően (angol vagy német) a hallgatóknak legalább B2 szintű nyelvtudással kell rendelkezniük. Kérem, vegyék figyelembe, hogy nem minden tanszék kínál teljes kurzusprogramot angol nyelven.

Pályázás módja

Kérjük, a pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat csatolják egy példányban:

  • Önéletrajz (magyar nyelven)
  • Elvégzett tanegységekről kiadott igazolás angol nyelven (Transript of Academic Records)
  • Maximum egyoldalas esszé magyar nyelven „Hogyan segítené a pályázat elnyerése a tudományos előmenetelemet?” címmel, melyben a hallgató bemutatja, miért kíván jelentkezni a Heidelbergi Egyetemre

A fentiek mellett a jelentkezők egyéb bizonyítványokat, okleveleket, kitüntetéseket is csatolhatnak, ezek előnyt jelentenek.

Kérjük, pályázatukat minden esetben gondosan állítsák össze, hiánypótlásra nincs lehetőség. A hallgató a pályázat benyújtásával az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakhoz hozzájárul.

A pályázat kizárólag az alábbi online jelentkezési formon nyújtható be: ŰRLAP.

Jelentkezési határidő

A pályázat benyújtási határideje: 2024. április 8.

További információ:

Békési Boglárka
Nemzetközi Stratégiai Iroda
E-mail: boglarka.bekesi@rk.elte.hu