Hatalmas érdeklődés az Educatión

2018.01.23.
Hatalmas érdeklődés az Educatión
Felülmúlta a várakozást az ELTE standjainál érdeklődők száma az idei Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon: a nagy igénynek megfelelően egyidejűleg 80-an nyújtottak tájékoztatást képzéseinkről mindhárom napon.

Befejeződött a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, mely 2018. január 18. és 20. között nyújtott lehetőséget a tájékozódásra a továbbtanulást fontolgató diákoknak és felnőtteknek a Hungexpón.

A rendezők mintegy 40 000 látogatóra számítottak, de 50 000-nél is többen mentek ki a hétvégén a Hungexpóra, ahol 44 magyar felsőoktatási intézmény, 7 nyelviskola és számos duális és szakképző, illetve átképző hely, valamint egyéb hallgatói szolgáltatást nyújtó kiállító gondoskodott a felsőoktatási lehetőségek bemutatásáról. A magyar felsőoktatási szereplők mellett 25 nemzetközi partnerrel is megismerkedhettek a látogatók, akik már nem csak a diákság és az oktatással foglalkozó szakemberek soraiból kerültek ki: az élethosszig tartó tanulás igénye következtében a felnőttek is egyre nyitottabbak a különféle képzések iránt.

A háromnapos rendezvényen nagy volt az ELTE standjainál a tolongás; a tájékoztatást vállaló közel 200 lelkes informátor közül, akik nagyrészt a Hallgatói Önkormányzat önkéntesei voltak, 80-an mindig egyidejűleg állták a sarat a pultoknál, ahol vasárnap estig több mint 8000 ELTE-kiadvány fogyott el. Egy továbbtanulás előtt álló fiatal látogató szerint a választást leginkább az befolyásolja, hogy milyen minőségű és szintű képzést kapni az egyes egyetemeken. Az ELTE standjánál e tekintetben „A legjobb helyen jársz!”, ahogy az idei szlogen állítja: mint Borhy László rektor elmondta, 2017-ben minden ötödik felvételiző az ELTE-t választotta, és

a hallgatói elégedettségi felmérés szerint az ELTE-re bekerültek 86%-a tekint saját szakjának legjobb felsőoktatási intézményeként egyetemünkre.  

Az ELTE idén egy gazdálkodástudományi csomaggal rukkolt elő, így az újonnan megalakult Gazdálkodástudományi Intézet feladata az Educatión az volt, hogy bemutassa, milyen képzések érhetők el már egyetemünkön is. 19 alap- és mesterszak közül választhatnak azok a gyakorlati közgazdaság iránt fogékonyabb leendő szakemberek, akik egy nagy hagyományú, kutatásban és oktatásban is élen járó egyetem keretében képeznék magukat. A 2018 szeptemberében induló GTI-ről már az őszi ELTEfeszten kiderült, hogy nem kell bemutatkoznia, a máris közismert intézmény iránti kiváncsiságot most is bizonyította, hogy önálló kiadványából 1200-at vittek magukkal a látogatók.

Sokan érdeklődtek a 2017 februárja óta az ELTE-hez tartozó Savaria Egyetemi Központ szombathelyi képzései iránt is: vonzónak mutatkozott a duális rendszerű gépészmérnök-képzés, de a sporttudományi és egészségfejlesztési, illetve a tanárképzési területek iránt is tudakozódtak.

Tudósításunk a szakkiállítás első napjáról