Határokon átívelő közösség a KEK-en

Kiélezett végjátékban, telt ház előtt 2:1-re verte a házigazda ELTE csapatát az V. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján a Sepsi ’08 elnevezésű sepsiszentgyörgyi csapat, amely immár harmadszor emelhette a magasba a KEK serlegét. A március 6–8. között megrendezett futsal tornára 16 csapat érkezett 5 országból, többek közt Beregszászról, Csíkszeredáról, Kolozsvárról, Révkomáromból, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Szabadkáról, hazánkon belül pedig Budapestről, Pécsről, Debrecenből és Gödöllőről.

Karácsony András, az ELTE stratégiai ügyekért felelős rektorhelyettese, a BEAC elnöke kiváltképp a hölgyeket köszöntötte, hiszen az eseményen tartották az I. Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságot is, ahol az országos bajnoki címet a házigazda ELTE lányai nyerték, míg az abszolút kategóriában a Pink Panthers csapata végzett az élen. A verseny pontozóbírója a Kaliforniából érkező Tony Hodges és az osztrák Ursula Hahn volt.

Nyilasi Tibor, a KEK egyik fővédnöke az esemény megnyitóján kiemelte: „A magyar közösség és a magyar labdarúgás számára is nagy szükség van az ilyen kezdeményezésekre.” Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője a díjkiosztó ceremónián elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a KEK igazi sportünneppé nőtte ki magát, ahova minden évben 600–900 km távolságról utaznak a csapatok és valódi közösség alakult ki az évek során.

A tavaly megkezdett hagyományt folytatva az idei KEK-hez is kapcsolódott jótékonysági kezdeményezés. A torna szervezői és résztvevői a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulóinak gyűjtöttek sportfelszereléseket, sportjátékokat. A Sepsi ’08 csapata a legjobb határon túli együttesnek járó díját is felajánlotta az Iskolaközpont számára.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja a magyar fiatalok határokon átívelő közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése és a magyar labdarúgás, azon belül is a futsal terjesztése.

2014.03.11.