Horváth Mihály marad az EHÖK elnöke

2019.07.04.
Horváth Mihály marad az EHÖK elnöke
Június 28-án, pénteken délután tartotta alakuló és tisztújító küldöttgyűlését az ELTE Hallgatói Önkormányzata (HÖK) a Múzeum körúti kampuszon.

A rendezvényt Horváth Mihály, az EHÖK elnöke és elnökjelöltje nyitotta meg, majd köszöntötte Cseszregi Tamást, az ELTE Oktatási Igazgatóság vezetőjét, illetve Antalné Szabó Ágnest, az ELTE Tanárképző Központ főigazgatóját. Az eseményt Badinszky Áron elnökhelyettes vezette le.

A napirend és a jegyzőkönyvvezető elfogadását követően Horváth Mihály tartotta meg bemutatkozó beszédét. „A siker közös, a kudarc egyéni” – mondta az elnökjelölt, majd biztosította a jelenlévőket, hogy újbóli megválasztása esetén arra fog törekedni, hogy minél több közös siker és minél kevesebb egyéni kudarc érhesse a HÖK-öt. Beszédében az elnöksége alatt lefolyt előző évre is kitért: nagy eredményként élte meg az elnöki kabinet az érdekképviseleti munka fejlődését (például a hallgatói ösztöndíjak megemelése, a szociális támogatások körüli bürokrácia leegyszerűsítése); büszkeségre ad okot emellett az, hogy az EHÖK-ben a nők aránya kvóta bevezetése nélkül is igen magasra tudott nőni; valamint hogy az ELTE HÖK immár megkerülhetetlen szereplője az országos hallgatói érdekképviseletnek.


Az ELTE EHÖK tisztségviselői

Horváth Mihály beszédében nem hallgatta el azokat a feladatokat sem, amelyekben még van hova fejlődnie az EHÖK-nek. Ilyen például a modern (online) kommunikáció tudatosabb és aktívabb használata, az utánpótlásképzés, valamint az elődök tanácsainak, hagyatékának jobb felhasználása. Kitért továbbá arra is, hogy a küldöttgyűlést ezúttal nem a Kari Tanácsteremben, hanem a 047-es előadóban rendezték meg. „Aki ismeri a történetünket, az tudja, hogy ebben a teremben a közéleti aktivitás sem volt soha inaktív. Ebben a történetben szeretnénk most ezzel az üléssel egy új fejezetet nyitni” – jelentette ki az elnökjelölt.

A szavazók vita nélkül választották újra Horváth Mihályt az ELTE HÖK elnökének 24 igen és 1 nem szavazattal. Ezt követően az EHÖK tisztségviselő-jelöltjeit mutatták be és választották meg.

 A megválasztott tisztségviselő-jelöltek névsora:

  • Eszterhai Marcell elnökhelyettes
  • Horváth Luca gazdasági alelnök
  • Kovács Viktória kommunikációs alelnök
  • Mayer Katalin szociális alelnök
  • Gönczi Lili tanulmányi alelnök
  • Menyhárt Barbara külügyi alelnök
  • Varga Réka pályázatokért felelős alelnök
  • Blankó Miklós, az ELTE Press főszerkesztője
  • Szigeti Balázs tudományos alelnök

Utolsó napirendi pontként 26 igen és 1 érvénytelen szavazattal megválasztották az Ellenőrző Bizottság elnökét is, aki Vigh Patricia lett.

A rendezvény végén Murai László, az EHÖK volt és a HÖOK jelenlegi elnöke biztosította támogatásáról az elnököt és megválasztott munkatársait, valamint Áder Nikolett tolmácsolta Jancsó Dorottya, az ELTE BTK HÖK elnökének gratulációját.

Horváth Mihály pályázata itt érhető el.

A szöveg és a képek forrása: ELTE Online