HSUP startup nap a BTK-n

HSUP startup nap a BTK-n
04/12

2023. április 12. 16:00

ELTE BTK Dékáni kistanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, 144.)

04/12

2023. április 12. 16:00 -

ELTE BTK Dékáni kistanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, 144.)


Innováció a társadalomtudományokban: bemutatkozik a Hungarian Startup University Program.

Az idei tanévben közel 180 ELTE-s hallgató fejezte be sikeresen a startup kurzus első félévét, a tavaszi szemeszterben a legjobb ötletek továbbfejlesztésén csapatokban dolgoznak majd a hallgatók.

A startup napon az előadók bemutatják a Hungarian Startup University Programot, valamint Zsirai Viktória az ELTE PPK hallgatója, a 2022/2023-as tanév egyik nyertes ötletgazdája is megosztja a résztvevőkkel a programban eddig szerzett tapasztalatait. Pap Henrik tréner workshopján pedig kiderül, hogyan kamatoztathatók a humán területen szerzett ismeretek a vállalkozói szférában, miként használható a design thinking módszertan a vállalkozásfejlesztés és az innovációs folyamat során. Szó lesz sikeres hazai és nemzetközi vállalkozásokról és a startupokkal kapcsolatos tévhitekről is.  

Program

  • Mi az a Hungarian Startup University Program? (Ősze Vivien, az Express Innovation Agency, a HSUP program főszervezőjének szakértője)
  • Egy nyertes HSUP ötlet: Tudatosan Jó - Közös platform társadalmi vállalkozások termékei számára (Zsirai Viktória, a PPK hallgatója, a 2022/2023-as tanév egyik nyertes HSUP-ötletgazdája)
  • Interaktív workshop 2x45 percben, fókuszban a hallgatói innováció és vállalkozásfejlesztés (Pap Henrik startup-szakértő, tréner)

Mára egyértelművé vált, hogy a humán tudományoknak kiemelt szerepe lesz a következő évek, évtizedek innovációs folyamataiban. Hogyan találhatjuk meg a helyünket ebben bölcsészként, jogászként, társadalomtudósként, pedagógusként, gyógypedagógusként vagy éppen pszichológusként? Milyen attitűdök, képességek szükségesek a sikeres vállalkozásindításhoz? Derítsük ki együtt! A szervezők örömmel várják a BTK, ÁJK, BGGyK, PPK, TáTK és TÓK téma iránt érdeklődő alap- és mesterszakos, valamint PhD-hallgatóit.

Regisztráció (kötelező 2023. április 6-ig)
(A program interaktív jellege miatt az első 40 regisztráló jelentkezését tudják fogadni. A jelentkezésnek nem feltétele a HSUP programban való részvétel.) 

Az esemény az ELTE BTK „Kreatív tavasz” eseménysorozatának része. A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.